Annons

Fängelse för grovt vapenbrott

En 20-årig Landskronabo har dömts till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott. Det var den 2 augusti som mannen påträffades på Östergatan och på sig hade han en halvautomatisk pistol. I pistolen satt ett magasin med 13 skarpa kulpatroner.

Annons
 

Det var i samband med skjutningar och sprängningar som polisen patrullerade på Öster den aktuella kvällen. Polisen upptäckte då tre män som tidigare är kända i kriminella sammanhang. Då polisen skulle visitera männen fann den nu dömde 20-åringen det för gott att försöka springa från platsen. Han kom dock inte särskilt långt då han snubblade. Och i en villaträdgård ett par meter från platsen hittades pistolen och på denna fanns bland annat 20-åringens fingeravtryck.

Därför anser tingsrätten i Lund att det är fastställt att 20-åringen haft pistolen på sig.
Mannen, som tidigare avtjänat ett fängelsestraff på ett år och två månader för grovt narkotikabrott, dömdes också för ringa narkotikabrott.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser