Annons

Polis avhyste aktivister vid jakt

I söndags utspelade det sig tumultartade scener på ett fält i höjd med Österleden utanför Landskrona. Det var sex maskerade djurrättsaktivister som försökte stoppa en samling jägare. Glåpord följdes av hot och handgemäng uppstod. Polis kallades till platsen och avvisade aktivisterna varvid jakten kunde fortsätta.

Annons
 

Två anmälningar gällande misshandel har lämnats in men om det blir fler anmälningar är oklart.
– Det är inte olagligt att säga till någon att det är fel att jaga. Men att hota någon är olagligt. Vi får se vad som anmäls, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
– Alla blev rädda och illa till mods och kände sig hotade. Om det kommer sex maskerade personer mot en och du vet inte vad de har i händerna eller fickorna. Det är ingen rolig situation, säger Daniel Hargby, vice ordförande i Landskrona viltvårdsförening till hd.se.

Alf Skoog, talesperson för ”Hunt Saboteurs Sweden” försvarar aktivisternas handlande.
– Den här situationen krävde att vi gick in och ställde våra kroppar i vägen så de inte kunde avrätta djuren, säger han till hd.se och menar att alla djuren är unika och att det är naturens sak att klara sig själv utan att människan blandar sig i.

Enligt Alf Skoog lyckades aktivisternas aktion. Vad Landskrona Direkt erfar fortsatte dock jakten efter att aktivisterna identifierats och avhysts från platsen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser