Annons

Larm från båt orsakade oro

Fartyget på bilden har inget med måndagens larm att göra.
Arkivbild

En läsare kontaktade Landskrona Direkt på måndagen och undrade vad det var för larm som hördes över centrala Landskrona på måndagsförmiddagen. Från räddningstjänsten meddelar man att det med all säkerhet rörde sig om en övning på en båt i hamnen.

Annons
 

På måndagen ljöd ”hesa Fredrik” över Landskrona. Allt enligt det schema som gäller för test av VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten. En läsare meddelade dock redaktionen om att ett larm gick redan på förmiddagen samt att det inte är första gången ett larm går utanför ”ordinarie tid”.
” Vid 10:30 tiden idag måndag 2/9 gick ett larm som lät snarlikt hesa Fredrik över centrala Landskrona. 5 signaler och sedan tystnad. Ingen faran-över signal. Det är inte första gången detta händer, men oftast rör det sig om färre signaler, säg två, tre st. Sannolikt kommer larmet från någonstans i industrihamnen”, skriver läsaren.

På räddningstjänsten i Landskrona lämnar man dock ett lugnande besked.
– Vi har fått in samtal om dessa larm. Troligtvis kom larmet igår i samband med en övning på en av fartygen som låg i hamnen, säger Mattias Nilsson på räddningstjänsten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser