Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Rolig visfestival flyttar till teatern

Anna-Lena Brundin är konferencier på visfestivalen som i år hålls på Landskrona Teater.

Den första visfestivalen i Landskrona hölls på scenen vid Slottscaféet sommaren 2015 och där har festivalen firats fram till i år. Nu tar arrangörerna ett nytt grepp och flyttar in allt i Landskrona teater. En rolig visfestival utlovas.

Annons
 

Årets visfestival hålls den 28 september och redan nu är alla akter bokade. Den som kommer att hålla i taktpinnen är ingen mindre än Anna-Lena Brundin, en garanti att visor och humor kommer att blandas friskt.
– Jag tror att hon varvar presentationerna av artisterna med ett eller annat stand-up-inslag. Men hon kommer att få ganska fria tyglar. Vi ska träffas idag och diskutera i vilken ordning artisterna spelar, säger Rolf Svensson, ordförande i arrangerande Visfestivalen Landskrona ideell förening.

Klar tär docka att Sofia Karlsson avslutar kvällen.
– Hon är vårt stora dragplåster, känd från TV och de stora scenerna, säger Rolf Svensson och fortsätter.
– Sedan har vi Jenny Almsenius och Jan-Olof Andersson. De har gästat visfestivalen vars en gång tidigare. Jenny har en fantastisk röst och Jan-Olof har tilldelats i stort sett alla priser och utmärkelser man kan få som visartist, exempelvis Svenska Vispriset, Årets traditionsbärare 2016, Ferlinsällskapets trubadurpris och Alf Hambes stipendium.

Den fjärde och sista vissångaren som kommer är Claes Virdeborn.
– Han är nog mer känd i sin hemstad Lund, säger Rolf Svensson.
– Förutom att han är en oerhört skicklig vissångare så är han rolig. Han har haft egen föreställning på sex humorfestivaler i Lund och är före detta karnevalsgeneral i hemstaden. Men när han spelar visa så brukar han bjuda på tongångar med både komiska och berättande texter, förpackade i en slags musikalisk stand-up. Noterbart är att Claes är den enda av årets artister som inte lever på sin musik. Han är faktiskt tandläkare till vardags.

Årets visfestival blir den 28 september och går av stapeln på Landskrona Teater. Det blir en 3-timmarsföreställning som kör igång klockan 17.00.
– Vi bestämde oss ganska tidigt för att flytta till teatern. Det är ett stort projekt rent logistiskt att ha festivalen i Slottsparken. I teatern finns allt från teknik till personal. Det kommer att bli perfekt, avslutar Rolf Svensson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser