Orgelfestival i hela Landskrona

Fredrik Albertsson är organist i Landskrona församling och han är en av många som underhåller under orgelfestivalen som hålls i september.
Fredrik Albertsson är organist i Landskrona församling och han är en av många som underhåller under orgelfestivalen som hålls i september.

Den 5-8 september arrangerar Landskrona Församling en orgelfestival. Allt inleds med en återinvigning av Paul Ott-orgeln som tidigare funnits i St Jakobs kapell men som numera står i Landskrona församlingshem.

Under dagarna fyra blir det orgelmusik i massor i Landskrona. I festivalens centrum står Sofia Albertina kyrkas orgel byggd 1959 av Flentrops orgelbyggeri med konserter och mässa.

På torsdagen den 5 september invigs Paul Ott-orgeln med musik av Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach och Jan Pieterszoon Sweelinck.
Dagen efter bjuder Fredrik Albertsson, organist i Sofia Albertina kyrka, på sköna toner i ”sin” kyrka.

Lördagen bjuder på ett så kallat orgelrally. Det innebär att det kommer att spelas orgelmusik runt om i församlingens kyrkor. Samåkning sker med start från Församlingshemmet klockan 10.30. De kyrkor som besöks är Vadensjö, Ottarp, Härslöv och Säby i nämnd ordning innan kosan åter ställs mot församlingshemmet i Landskrona. På kvällen bjuds det på orgelmusik i Sofia Albertina kyrka av den italienske organisten Luca Ratti.

Sista dagen på orgelfestivalen äger rum söndagen den 8 september. Dagen inleds klockan 10 med högmässa i Sofia Albertina kyrka. Sedan blir det orgelkul för barn med Gunilla Rönnberg i S:t Johannes kyrka med start klockan 13 och festligheterna avslutas i Sofia Albertina med en konsert med Marcel Punt som till vardags är organist i Klosters kyrka i Eskilstuna.

Mer information hittar du på Landskrona Församlings hemsida.

Till arkivet