Annons

Många års fängelse för knarksmuggling via Ven

Tre män har dömts till drygt sex års fängelse vardera och en till sju år vid Lunds tingsrätt. Detta efter att de försökt smuggla en stor mängd narkotika från Danmark till Sverige via Ven tidigare i år.

Annons
 

Det var den 10 januari i år som en venbo såg hur en så kallad ribbåt anlände till hamnen i Kyrkbacken. Venbon fattade misstankar om att allt inte stod rätt till och kontaktade Kustbevakningen. Följden blev att ribbåten stoppades på sin tillbakafärd till Danmark samt att en bil som transporterades till Sverige via Venbåten undersöktes. I bilen fann polisen 29 kilo amfetamin, tre kilo kokain och fem kilo ecstasy.

Totalt åtalades fem män i åldern 22 till 29 år, hemmahörande i västra Sverige, för synnerligen grov narkotikasmuggling. En av männen frikändes helt medan de övriga fyra fick långa fängelsestraff. Tre män ska sitta av 6,5 år och den fjärde har 7 år att vänta bakom lås och bom.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser