Annons

Heden och savannen har intagit Pumphuset

Kaj Engström visar upp sina konstverk på Pumphusets konsthall.
Foto: Ulla Fredriksson.

Heden + Savannen = Sant, så heter den nyligen invigda sommarutställningen på Pumphusets konsthall Borstahusen. För konstverken svarar Kaj Engström.

Annons
 

Konstnären med baser på Fårö och i Älmhult låter den afrikanska savannen och dess djur mixas med det unika men samtidigt mångfacetterade landskapet som Fårö erbjuder.
– Det är två vitt skilda naturkällor som jag har haft förmånen att ösa ur under ett femtioårigt konstnärskap. Mitt stora intresse är att skildra dessa så vitt skilda landskap med unika egenskaper, säger den 71-årige konstnären.

– Den här utställningen är mer en hyllning till min fädernesö – Fårö. Den afrikanska savannen har alltid fascinerat mig i mitt skapande. De exotiska katterna, ränderna, prickarna vilka även klär de välbekanta fåren. Fårö är ett annorlunda land, med sin karga natur, heden, stenmurarna, lavor och massor av åldriga vindpinade tallar. Klapperstenen som omfamnas av hav och horisont.  Hed och savann i symbios, säger Kaj Engström som och bjuder in till konsthallen som utöver konstverken bjuder på svalkande skugga.

Utställningen  pågår till och med den 29 september 2019.
Pumphuset Konsthall är öppen alla dagar 12 – 17.

Utöver måleri bjuder Kaj Engström på en del skulpturer-
Foto: Ulla Fredriksson.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser