Annons

Fotografi varvas med möghunnarock och galen punk

Møghünn. Från vänster Fredrik “Skip” Skeppstedt, Dennis Jönsson, Janne Rantala, och Jonas “Malwin” Olsson. Spelar på Galleri 1658.

MAD och Møghünn blandas med fotografier på Galleri 1658.
– Vi vill egentligen bara göra något kul, säger galleristen Jens ”Jentin” Lindberg som på torsdag kväll bjuder in till ett annorlunda evenemang på det lilla fina galleriet på mysiga Norra Kyrkogränden i centrala Landskrona.

Annons
 

Galleristerna Anders Cöster och Jens ”Jentin” Lindberg har på gjort sig kända som två duktiga fotografer och i sommar visar de upp egna alster på Galleri 1658.

Jens ”Jentin” Lindberg bjuder bland annat på några nytagna svartvita fotografier med maritimt tema och Anders Cöster berör på djupet med sina Landskronamotiv ur ett drönarperspektiv.
– Vi kommer att hålla öppet i galleriet men det är främst tänkt att vi ska njuta av musiken, mycket kärlek och härligt humör på den ljuvliga innergården. Skulle vi samtidigt lyckas kränga några bilder så är det okej. Så välkomna in genom porten från klockan 18, hälsar Jens ”Jentin” Lindberg.

Musikerna som ska förgylla arrangemanget tillhör några av Landskronas mer namnkunniga.  MAD som synts en del ute på stans krogar lirar vad de själva beskriver som traditionell punk för framtiden. Gamla punklåtar som uppdaterats men även egna låtar efter klassiska förebilder. Bandet utgörs av Nichlas ”Pisa” Olsson, sång och gitarr, Anders ”Tuffen” Jeppsson, gitarr Peter ”Pågen” Albrecht, bas samt Roland ”Stolle” Telin på trummor.

För lite lokalt på karnevalen
Att spelningens ”krockar” med karnevalen ser Roland ”Stolle” Telin bara som något positivt.
– Det är på tok för lite lokala band som får chansen under själva karnevalen. Att arrangören själv får lira blues varje gång och hålla föredrag, räknas liksom inte. Förr fanns det en ”himmascen” och även Oikus har satsat på lokala förmåga men av detta ser vi inget längre. Vad hände med dom initiativen?, undrar Roland ”Stolle” Telin.

Världspremiär för Møghünn
Först ut på innergården är emellertid premiärspelningen för Møghünn. Bandet består av Janne Rantala, sång, Dennis Jönsson, gitarr,  Fredrik “Skip” Skeppstedt, bas samt Jonas “Malwin” Olsson på trummor.  Trots att bandmedlemmarna synts i många olika baktaktsvarianter kommer det att bjudas på rak, hård gitarrbaserad skånsk rock.
– Møghünn är en skafrizon, bedyrar Dennis Jönsson när Landskrona Direkt i veckan gjorde ett nedslag i replokalen.

Bandet har lirat tillsammans i snart fyra år men det är först på torsdagskvällen det är dags för premiärspelningen.
– Vi blir bara äldre. Eftersom vi spelar egna låtar tar det tid att skriva nytt, säger Fredrik “Skip” Skeppstedt som tillsammans med Dennis Jönsson skriver musik och texterna.
– Vi är trots allt ett demokratiskt band. Janne är exempelvis delaktig i låttitlarna och Malwin är vår boss, säger han och gliringarna haglar i den överbelarmrade replokalen.

– Det var du som ville ha en låt om en cykelbana i Malmö Janne.
– Va? Jag?
– Hursomhelst har Janne en stor och myndig röst. Det var därför vi hörde med honom om han ville sjunga, säger Skip.

– Eftersom vi är nya i gamet så är vi förband och vi knyter ihop det med vår enda cover som är den bästa svenska punklåt som gjorts och som MAD av någon anledning missat, avslutar Janne Rantala, utan att vilja avslöja vilken det är.
– Vi ses på torsdag, då får ni veta!

På Galleri 1658:s innergård torsdagen den 25 juli.
Møghünn står på scen klockan 19 och en timme senare är det dags för MAD.

Anders Cöster på innergården bakom Galleri 1658, en riktig oas i centrala Landskrona.

Gatufotografi signerat Jens Jentin Lindberg finns att beskåda i galleriet som i sommar håller öppet på onsdagar 17-19 samt lördagar 12-15.

Møghünn betyder Underdog menar upplänningen , Fredrik “Skip” Skeppstedt och fick med skåningarna i bandet på namnet.

– Blir det coolt så här?

– Det inspirerande att repa på ett industriområde, menar Janne Rantala.

Sladdarna är uppmärkta.

– Varför ska vi göra en Ramones pastisch? Skip?

Genom det öppna fönstret hörs den ner till spårområdet när Møghünn repar. Jannes röst överröstar trutarnas skriande och det hörs tydligt mellan vagnarna när han sjunger:
”Kunskap är makt
Vad det nu kan betyda
Känslornas slav, du är fri att lyda
Jag finns i dina drömmar
Så se till att vakna
Vad kommer finnas kvar, kommer du att sakna”

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser