Annons

Landskronaidrotten hyllades

Årets guldmedaljör blev Felix Elofsson från Landskrona Ski Club och han prisades av Gunnar Nilsson, ordförande i LISA samt stadsdirektör Christian Alexandersson. Motiveringen löd: Han tävlar i puckelpist för en klubb som ligger långt från allt som behövs för en elitsatsning. Men har lyckats i alla fall. Redan som 16-åring 2011 vann han SM i ungdomsklassen i puckelpist och sedan dess har karriären fortsatt mot toppen.
Under 2018 gjorde han sin tredje säsong i världscupen för puckelpist och var dessutom den första skånska skidåkaren i ett OS någonsin.

Det som tidigare år varit en idrottsgala blev i år en idrottsfest. Denna hölls på Lagunen på onsdagen och många kände sig manade att deltaga.

Annons
 

I januari blev det klart att Felix Elofsson från Landskrona Ski Club tilldelas Landskrona Idrottsföreningars Samorganisations Guldmedalj för 2018 samt att Urban Hector från BK Landora erhåller den prestigefyllda ledarkannan. Dessutom förkunnades även att Landskrona Atletklubb blir Årets Förening 2018 och att Emma Sandell från Landskrona Kvinnliga GF utses till Årets Unga Ledare 2018. På onsdagen prisades samtliga tillsammans med tio ungdomsstipendiater när LISA arrangerade årets idrottsfest.
– Det är lika roligt varje år. Vi kan inte nog hylla alla de som håller idrotten i staden vid liv. Det är mycket idealitet som ligger bakom, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA.

Festen började med mingel och mat i restaurangen på Lagunen och därefter hölls prisutdelningen på den allmänna scenen ute på stranden. Kvällen avslutades med diverse musikalisk underhållning.

Innan prisutdelningen serverades det en tapastallrik i restaurangen. Filip Siljemark såg till att allt serverades enligt konstens alla regler.

I år var allmänheten med på prisutdelningen som hölls på den stora scenen på stranden.

Som vanligt delades det ut tio stipendier till lovande ungdomar.

Frågan är om inte Urban Hector, kassör i BK Landora, var gladast på Lagunen efter att han mottagit Ledarkannan och hyllats av LISAs ordförande Gunnar Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser