Annons

Selma Lagerlöfs resa som barnbok

Lena Carlsson med sin senaste bok om Selma Lagerlöf.

Lena Carlsson här med sin bok från 2015, Jag kan gå i döden för dig men skrifva kan jag ej, är nu aktuell med en barnbok som sig bör även den  involverar Selma Lagerlöf

Vi noterar att det båda skolkamraterna från Landskrona, Lena Carlsson och Karin Dockson tillsammans är aktuella med en barnbok.

Annons
 

I den nya barnboken Selma och Sophie reser till Jerusalem får läsaren följa Selma Lagerlöf och hennes sällskap genom deras brev hem till sin gamla skolklass.
Lena Carlsson har flera böcker om Selma Lagerlöf bakom sig och har denna gången arbetat tillsammans med konstnären och illustratören Karin Dockson.

Selma och Sophie – två reskamrater
I slutet av 1800-talet utvandrade några bönder från byn Nås i Dalarna till Jerusalem. De trodde att Jesus skulle komma tillbaka. Selma Lagerlöf bestämde sig för att skriva deras berättelse och reste därför till Jerusalem tillsammans med sin reskamrat Sophie Elkan för att träffa bönderna. Boken kom sen ut i två delar 1901–1902 och fick titeln Jerusalem.

Genom brev hem till sin gamla skolklass i Landskrona får läsaren följa Selmas och Sophies spännande resa genom hela Europa till Orienten för att till slut nå resans mål, Jerusalem.

Böcker av Lena Carlsson
Selma och Sophie reser till Jerusalem »
Frihetslif! : Selma Lagerlöf och Sophie Elkan »två ensamma fruntimmer« på resa med kamera »
Jag kan gå i döden för dig men skrifva kan jag ej (2015)
Arbetarbostaden på Selma Lagerlöfs Mårbacka. (2014)
Fröken Selma! När Selma Lagerlöf var skolfröken i Landskrona. (2013)
Äntligen sommarlov! Ur min dagbok från Ven. (2011)
Selma, Anna och Elise. Brevväxling mellan Selma Lagerlöf, Anna Oom och Elise Malmros åren 1886–1937 (2009–10)
Om tre gårdar på Hven (2006)

Författaren, tillika konst- och litteraturvetaren  Lena Carlsson från Landskrona är styrelsemedlem i Selma Lagerlöf-sällskapet och erhöll ifjol region Värmlands litteratur stipendium. Nu är hon aktuell med denna barnbok.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser