Susanne Wärn först ut på Galleri Direkt

Susanne Wärn är först ut att ställa ut på Galleri Direkt.
Landskronakonstnären Susanne Wärn är först ut att ställa ut på Galleri Direkt.

Den vakne har noterat att Landskrona Direkt flyttat sin redaktion till nyrenoverade lokaler på Gamla Kyrkogatan i centrala Landskrona. Flytten innebär också att helt nya möjligheter ges till att bredda verksamheten. En av dessa har premiär på fredag. Då slår Galleri Direkt upp portarna i samband med att Gallerinatten anordnas för första gången. Utställare är Landskronakonstnären Susanne Wärn.

Kultur i allmänhet och konst i synnerhet är något som Landskrona Direkt delgett sina läsare i stor mängd under årens lopp. Nu ger sig tidningen in i galleribranschen och inviger Galleri Direkt på fredag. Först ut att hänga sina tavlor på de vita väggarna är Susanne Wärn från Landskrona.
– Det är naturligtvis en mycket stor ära att få vara först ut. Det blir ju en dubbel premiär, säger konstnären och förklarar.
– Det är inte bara premiär för Galleri Direkt. Det är också första gången som jag ställer ut själv. Tidigare har jag alltid ställt ut med andra konstnärer.

Förutom att beskåda Susanne Wärns konst så kommer besökarna att få en inblick i hur det går till när ett verk skapas.
– Vi ville göra något annorlunda. En del gallerier har band som spelar eller andra aktiviteter. Jag har beslutat att ställa upp mitt staffli och sätta mig och måla. Det ska bli mycket spännande, säger Susanne Wärn och skrattar.
– Det är mycket ovant för mig att låta andra se när jag målar. Det känns lite som att blotta strupen. 

Utställningen på Gallerinatten är alltså den första på Galleri Direkt men inte den sista. Planer smids redan för framtiden. Inte minst då det är dags för Kulturnatt och fotofestival. Ännu är dock inget spikat.

Gallerinatten pågår på fredag mellan klockan 18.00 och 22.00. Adressen till Galleri Direkt är Gamla Kyrkogatan 21 i före detta Galleri Björnes lokaler.
– Det är bara att gå in på gården och sikta på dörren i hörnet. Två våningar upp är vi. Det går inte att missa, avslutar Susanne Wärn.

Fakta:
Susanne Wärn är en självlärd konstnär som målar på deltid i sin ateljé i sin lägenhet. Hon har tidigare ställt ut på bland annat ArtGallery PeterPlato, på ett flertal hotell i Scandic-kedjan samt på Borgeby Slott.

Länkar:

Intresset var stort när Susanne Wärn ställde ut på Borgeby Slott under påskhelgen.
Till arkivet