Annons

Lektor berättade om språkliga finesser

Robert Zola Christensen höll föredrag om språk för Föreningen Norden.
Foto: privat

Språkliga missförstånd och falska vänner. Under denna rubrik höll Robert Zola Christensen ett intressant föredrag för Föreningen Norden nyligen.

Robert Zola Christensen är lektor i danska språket och litteraturen vid Lunds Universitet och han lärde lyssnarna skillnaden mellan låneord, arveord och fremmedord som till exempel schampo, hus, och akvedukt.
– Vi fick också veta att danskan är det svåraste språket och att det tar längre tid för danska barn att lära sig förstå vad föräldrarna säger. Det är alltså ingen skröna att danskan är svår att lära sig. Även att lära sig skriva blir också svårt eftersom tal- och skriftspråk står långt ifrån varandra, säger Gunnar Modig, sekreterare Föreningen Norden Landskrona.
– Det var en mycket bra presentation som Robert Zola Christensen gjorde och publiken fick lära sig viktiga språkliga finesser. Ett drygt 30-tal medlemmar hade kommit till stadsbiblioteket och uppskattade föredraget mycket, avslutar sekreteraren.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser