Dennis och Kevin visade vägen

Dennis Olofsson och Kevin Jensen gjorde vars ett mål mot Lunds BK på lördagen.
Dennis Olofsson och Kevin Jensen gjorde vars ett mål mot Lunds BK på lördagen.

BoIS tog på lördagen tre ytterst viktiga poäng i jakten på toppen av årets Söderetta. De randiga vann rättvist med 2-0 över Lunds BK inför 1689 åskådare.

Efter en hyfsat intensiv inledning av första halvlek blev spelet förryckt av flera orsaker. De viktigaste var att Lunds BK tvingades till ett byte efter 14 minuter och tio minuter senare tvingades Sumar Almadjed av planen på grund av skada.
Det var dock inte de enda anledningarna. En av ”gubbarna i keps” uttryckte det bäst då han ropade ”Det var ett j-a blåsande” och då syftade han inte till de kalla vindarna på en annars soldränkt idrottsplats.
BoIS skapade dock en hel del chanser och även gästerna stack upp då och då. Men det skulle dröja till andra halvlek innan det äntligen lossnade för BoIS. De randiga hade det mesta av spelet och vid ett par tillfällen räddade Lunds försvarare bollen på mållinjen. Och det var direkt efter ett sådant tillfälle som bollen hamnade hos Kevin Jensen som lyckades få in bollen bakom en chanslös Marcus Norman i Lundamålet.

Spiken i kistan kom på övertid då Dennis Olofsson gjorde 2-0 på straff efter att Jacob Ondrejka  gjorts ner i straffområdet.

Noterbart är att BoIS kapten Philip Andersson fick bäras ut på bår i 85 minuten. BoIS tränare Billy Magnusson hoppas dock att det inte ska vara något allvarligt.
– Det där tidigt att sia om men de första prognoserna lyder att det rör sig om en uttänjning av en muskel, säger tränaren.

Av naturliga skäl är Billy Magnusson lättad efter dagens trepoängare.
– Det var oerhört skönt att det lossnade med målfabrikationen och att vi tog tre viktiga poäng. Men jag är också oerhört nöjd med att vi än en gång håller nollan, säger han och ger sin syn på matchen.
– Det blev lite taktiska förändringar i och med de tidiga skadorna och jag tycker att Lund har en hel del av spelet i slutet av första halvlek. Men sedan äter vi oss in i matchen och vi börjar tro på vad vi gör. Killarna ska ha en stor eloge för sin insats idag.

Segern innebär att BoIS ligger på kvalplats till Superettan en poäng bakom ledande Utsiktens BK. Närmast väntar en Bortamatch mot Värnamo nästa söndag.

Till arkivet