Konstelever ställer ut

Och så gör även Peter Plato på Kungsgatan.
Galleristen Peter Plato har vernissage på sitt galleri på Kungsgatan på lördag.

På lördag är det vernissage för en ny utställning på ArtGallery PeterPlato. Galleristen Peter Plato har valt att kalla utställningen Vårsalong. Det är eleverna till Elin Linde som kommer att fylla väggarna på det lilla galleriet på Kungsgatan 22.

Alla 40 eleverna har skapat vars en tavla och det enda kravet var att måtten skulle hållas till 50×70 centimeter.
– Sen spelar det ingen roll om det är liggande eller stående format, säger Peter Plato som själv är elev och därmed ställer ut i sitt eget galleri.
– Temat är ordet Möte och jag måste säga att här finns mycket som är riktigt bra, berömmer galleristen, konstnären och eleven.

Elin Linde gläds åt att hennes adepter kan ställa ut ”på riktigt”.
– Det är andra året mina elever ställer ut hos Peter Plato. Flera av de 40 som ställer ut i år gör det dock för första gången, säger hon.
– Att vi även blir en del av Gallerinatten den 24 maj är naturligtvis ett extra plus.

Följande elever ställer ut.
Lisbeth Flood, Karin Jönsson, Åsa Christensson, Sussi Ström, Satu Koivukangas, Hege Jönssön, Anna Frolovas, Kajsa Johannesson, Monika Nordengren, Jenny Olsson, Marie-Louise Assarsson, Rose-Mari Månsson, Anker Pallisgaard, Annika Björne, Ann-Christin Svensson, Mia Vaher, Anne-Marie Kristoffersson, Else-Marie Sandberg, Lotta Hansson, Jan Olsson, Peter Plato, Carina Kronqvist, Anita Bengtsson, Ethel Lund, Tord Svensson, Ing-Britt Böiers, Ingrid Fredriksson, Göran Rossling, Mia Vaher, Agneta Wigström, Jenny Cerne, Annette Cerne, Anneli Svensson och Sylvia Lundius.

Lördagens vernissage äger rum mellan klockan 11.00 och 16.00. Utställningen pågår till och med den 26 maj. Det innebär att de 40 eleverna är ArtGallery PeterPlatos bidrag till Gallerinatten den 24 maj.

Elin Linde ser fram emot att hennes elever får ställa ut.
Till arkivet