Annons

Nya Friska Tage – föreställning om Tage Danielsson

Kalle Lind och Mimi Terris homage till Tage, “Nya Friska Tage”, tisdagen den 23 april på teatern är ett måste för alla som inte får nog av Tage och de som är nyfikna på mer!
Foto: Linus Höök.

Kalle Lind och Mimi Terris hyllar Tage Danielsson i ny föreställning på Landskrona teater 23 april.

Annons
 

Författaren, poeten, regissören, skådespelaren, geniet – Tage Danielsson skulle om han levt fyllt 91 i februari. Nu gör Kalle Lind och Mimi Terris en homage till Tage, “Nya Friska Tage”. 
– Det är ett måste för alla som inte får nog av Tage och de som är nyfikna på mer!, säger Håkan Persson på Landskrona teater.

Nöjeshistoriebarfotaforskaren Kalle Lind, jodå han beskrivs som sådan Eslövsonen, skriftställaren och radioprataren som tillsammans med guldstrupen Mimi Terris kopplar ett grepp om Tage Danielssons texter för revy och film och böcker och teve och radio, placerar in dem i ett historiskt sammanhang, belyser ämnet från oväntade vinklar.

Av respekt för upphovsmannen och publiken är det Mimi och inte Kalle som sjunger. Det gör hon, kompad av ett band som låter som det gjorde då men ändå känns nu.

– Den som vill veta något nytt om Tage Danielsson gör bäst i att masa sig hit. Den som vill höra något gammalt av Tage Danielsson bör göra detsamma. Den som inte vill höra något alls av Tage Danielsson har inte förstått någonting.

Notera 23 april klockan 19 på Landskrona teater.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser