Full scen på SoulTime

Per Eriksson och Pinge Persson är två av eldsjälarna bakom succéen SoulTime. Och på onsdagskvällen lär det bli lika fullt på scenen som ute i Teaterrestaurangen. Hela 13 musiker ska samsas på den lilla ytan.
Per Eriksson och Pinge Persson är två av eldsjälarna bakom succén SoulTime. Och på onsdagskvällen lär det bli lika fullt på scenen som ute i Teaterrestaurangen. Hela 13 musiker ska samsas på den lilla ytan.

Soultime på Teaterrestaurangen har blivt så populärt att det emellanåt varit helt fullt i lokalerna. Nästa onsdag lär det även bli fullt på scnenen då ett tretton man starkt band med en varm känsla för soul bjuder på härliga tongångar.

– Tänk på alla de klassiska soullåtarna som vi älskar att höra och tänk dig sedan dem med tretton musiker varav fem är blåsare och tre sångare, säger Pinge Persson, en av arrangörerna och himlar med ögonen.

Det är bandet Formerly Known-LBB som ställer upp med en blåssektion bestående av hela fem blåsare, varav två trumpeter, två tromboner och en saxofon. Vidare en kompsektion med två herrar på trummor och slagverk samt bas, gitarr plus en vokalsektion med två kvinnor och en man, allt under ledning av kapellmästare Roger Altenstam.
– De som har sett vår scen förstår att detta kommer att bli något speciellt. En hel del musiker kommer att få stå på golvet framför scenen, säger Pinge Persson.

Bandet består av en skara musiker i den yppersta eliten. De har alla gedigna karriärer som musiker, såväl här hemmavid som internationellt. Det är helt enkelt ogörligt att här rada upp alla deras samlade meriter och samarbeten. Men de kan sina grejer och de är hemtama i stora sättningar från bland annat, Timbuktu, Tolvan Big Band, Sanne Salomonsen, Danska Radions Big Band, Siw Malmqvist och Gunhild Carling Big Band.

Musikerna är Philip Lindstrand, leadsång, Sandra Marielle och maria Källström, sång, Anders Gustavsson och Gert-Inge Persson på trumpet, Erik Axelsson och Göran Abelli på trombon, Christoffer Wallin på saxofon, Mattias Wiborn, bas, Patrick Ohlson Ölander, gitarr, Mikael Ödegården på trummor och Emil Sjunnesson på slagverk. Kvällens rookie är Mathilda Lindman och kapellmästare är Roger Altenstam som även hanterar klaviatur.

Spelningen som äger rum onsdagen den 24 april börjar klockan 19.00 men dörrarna slås upp en timme tidigare.

Biljett köpes via Tickster.com.

Till arkivet