Annons
Måndagen den 24:e januari
4.7°C 5.8m/s
Dagens namn: Erika

Landskronakille klar för allsvenskan

Niklas Inkinen räddar. Igen. Med minst insläppta mål i division 1 såg målvakten från Landskrona till att Åstorp/Kvidinge tog steget upp i Allsvenskan.
– Sett till vårt spelarmaterial så tycker jag absolut att det är där vi hör hemma, säger Niklas Inkinen. Foto:Privat.

I torsdags kväll säkrade Åstorp/Kvidinge en plats i innebandyns Allsvenskan södra till nästa säsong. I mål stod 20-årige Niklas” Nik” Inkinen från Landskrona.
– Det var roligt med ett avancemang, säger den mogne och trygge målvakten.

Annons
 

Efter en 8-5 seger borta mot Olofström säkrade Åstorp/Kvidinge en plats i Allsvenskan till nästa säsong. I laget spelade utöver målvakten Niklas Inkinen, även hans barndomslagkamrat från Landskrona Falcons, Jonathan Rosengren.
– Vi hade många fans med oss upp. Spelarbussen var knökfull, dessutom körde många själv till Blekinge. Det är klart att det blir lite extra tändmedel, säger Niklas Inkinen som trots att han släppt in minst mål i serien är självkritisk.
– I seriespelet har jag varit okej men det är först i slutspelet jag tänt till ordentligt.

Niklas Inkinen är en lugn och ödmjuk kille som har förmåga att lyfta sig när det väl gäller. Ju intensivare en match blir ju bättre blir han. Frågan är vad som sker när han får på sig målvaktsdressen och hjälmen.
– Jag försöker alltid behålla mitt lugn och fokusera på uppgiften. Är det sen en viktig match så taggar jag upp. Jag styr och dirigerar nog en hel del, säger han.

Även om inga kontrakt är skrivna så talar mycket för att Landskronakillen nästa år spelar i Allsvenskan södra.
– Jag går i vart fall inte ner någon division. Min målsättning är att komma så långt det går och det är klart att jag på sikt, siktar på landslaget, säger Niklas Inkinen.

Innan det är dags att prova vingarna i högre sammanhang så ska studenten firas.
– Jag är inne på mitt sista år på samhällsprogrammet på Filborna idrottsgymnasium i Helsingborg. För att kunna kombinera idrotten och skolan går vi fyra år, berättar han och har redan klart med vad han ska göra efter studenten.
– Jag vill läsa till elektriker. Det är ett bra yrke vid sidan om innebandykarriären, säger han som har målbilden klar för sig.

Målvakt har han varit från första innebandyträningen i sjuårsåldern. Han var en av kuggarna i Thomas ”Muttas” Jacobsen framgångsrika 99:or som slutade som landets tredje bästa lag i sin ålderskategori.
– Det är klart att jag följer hur det går för min moderklubb. Satsningarna man gör nu är intressanta. Jag hoppas de kan klättra i seriesystemet och jag är inte främmande för att i framtiden spela i Landskrona igen, avslutar Niklas Inkinen.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser