Annons

Wow – vilket bra koncept!

Polisen inspirerade många på WOWLandskrona!

Andra upplagan av #WOWLandskrona! gick som vi tidigare berätta om av stapeln i tisdags på Öresundsgymnasiet i Landskrona. Inbjudna var bland andra utbildningsanordnare, försvarsmakteb, räddningstjänsten och polisen, vilka var på plats för att informera och entusiasmera skolans gymnasieelever.
– Givetvis serverades bulle-med-bulle medan inspirerande föredrag pågick i aulan och diskussioner kring studier och framtida yrken hördes i korridorerna, berättar Lillemor Gisselbrecht, studie- och yrkesvägledare på skolan samt samordnare för dagen.

Annons
 

Namnet #WOWLandskrona! myntades av en av skolans vägledare, Amy Ostaszewska, eftersom evenemanget berör alla i Landskrona stad positivt, då dess ungdomar väljer utbildning och yrkesväg. Bland utställarna fann man representanter från Lunds universitet, Högskolan Kristianstad, Blekinge tekniska högskola, Hermods, Landskrona Komvux, Sundsgårdens folkhögskola, Räddningstjänst, Polisen, Försvarsmakten, Kommunal och Landskrona bibliotek.

De före detta eleverna Emil Johannesson och Carl Åhlander trollband åhörarna i aulan med berättelser om sina utbildningsval och liv som högskolestudenter. Tre unga kvinnor från Södra skånska regementet P7 hade fullt upp under de två timmar evenemanget pågick, med att informera skaror av intresserade gymnasieungdomar om värnplikt, karriärvägar inom försvaret med mera,  förutom att hålla ett mycket uppskattat föredrag.

Personal och elever på Öresundsgymnasiet ser fram emot nästa års #WOWLandskorna! och evenemangets organisatör och en av skolans vägledare, Lillemor Gisselbrecht, bjuder rredan nu in och uppmanar stadens företag att också medverka i #WOWLandskrona! som går av stapeln våren 2020.

Högskolan Kristianstad var på plats och informerade om sitt utbud.

Försvarsmakten inspirerade.

Polis och militär på Öresundsgymnasiet.

Räddningstjänsten.

Personal från Lunds universitet gästade #WOWLandskrona!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser