Annons

PeterSven påskpysslade

Bonnie Olsson Press och Isabella Nilsson. Foto: Jennie Olsson

Igår hade PeterSvenskolans årskurser F-6 sin årliga påsktemadag.  Klasserna F-6 delades in i tvärgrupper med blandade åldrar för att kunna lära av, med och om varandra. I de olika grupperna känner barnen varandra eftersom alla temadagar och allt tvärgruppsarbete utgår från att man alltid har samma grupper.
– Alla elever ges möjlighet att deltaga eftersom vi inte endast tänker pyssel utan gör aktiviteter som passar olika barn och elever, berättar Sandra Kanaryd, rektor på skolan.

Annons
 

Äggrullning, spela kula,  bollsport, tipsrunda, bildspel och fakta om påsken, hoppa hage, och påskpyssel stod på schemat när det vankades påsktema på PeterSvenskolan.
– De äldre eleverna i åk 5 har varit mentorer för de yngre och eleverna i åk 6 har varit aktivitetsledare och lett och hjälpt de yngre eleverna under dagen, deras medverkan och engagemang i detta är ett stort stöd till lärarna. De stora känner sig behövda och de små får förebilder att se upp till, säger Sandra Kanaryd.

–  Eftersom vi alltid arbetar utifrån ett tillgänglighetsperspektiv har vi en “SOS-pedagog” som finns tillgänglig för elever med olika behov av att få en paus eller en lugn stund under dagen. Detta var sista skoldagen innan påsklovet för eleverna, förutom för de elever som går på vår lovskola nästa vecka, och det var verkligen en härlig och bra dag att avsluta första halvan av vårterminen på.

På fredagen höll skolan stängt för att personalen skulle få fördjupa sig i den årliga kundenkäten och se över vad föräldrar och elever anser om PeterSvenskolan.

Layan Alboukaei. Foto: Anne-Louise Zetterström

Bosse Wagner klurar på tipsrundan. Foto: Anne-Louise Zetterström

Celiné Sinno funderar på en av livets stora gåtor… Foto: Anne-Louise Zetterström

…innan det är  dags för lite påskpyssel. Foto: Jennie Olsson

Oliwer Persson Siderup och Hugo Haglund. Foto: Jennie Olsson

Layan Alboukaei, Amibel Carrilho, och Antonio Eklund rullar ägg på skolgården. Foto: Anne-Louise Zetterström

En paus i påsktemat passade Antonio Eklund, Amibel Carrilh och Layan Alboukaei på att ta. Foto: Anne-Louise Zetterström.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser