BoIS vann premiären

Inramningen kring IP höll hög klass för att vara en division 1-match när BoIS tog emot FC Trollhättan på söndagen.
Uppdaterad kl 19.20

BoIS vann över FC Trollhättan med 1-0 i årets premiär i Söderettan. Målskytt var Sumar Almadjed som pricksköt in segermålet redan i den sjunde minuten. Därefter fick de 2 146 betalande åskådarna se en tempofattig match. BoIS-tränaren Billy Magnusson var dock nöjd med resultatet i sin första tävlingsmatch som huvudtränare för de randiga.

Årets premiärmatch mellan BoIS och FC Trollhättan är ingen tillställning som kommer att sitta på näthinnan i evinnerliga tider hos de randiga fansen.  Tvärt om. Det var en tämligen avslagen match. Viktigt för BoIS var dock de tre poängen och med dessa så är den alltid nervösa premiären avklarad.
– Ja, det kändes bra med tre poäng även om matchen inte var den bästa. Men jag vill lyfta fram killarnas karaktär, sa BoIS tränare Billy Magnusson efter matchen.

De randiga fick en smakstart. Efter fint förspel kunde Sumar Almadjed med sträckt vrist smälla in bollen bakom den chanslöse Simon Forslund i Trollhättanmålet.
– Ett klassmål. Det var mycket vackert, berömde Billy Magnusson.
– Sumar är väldigt duktig på små ytor, fortsatte tränaren och tänkte då främst på den stolpträff mittfältaren hade i början av andra halvlek.
Efter målet sjönk dock tempot markant.
– Målet fick motsatt effekt till vad jag trodde det skulle göra. Djupledslöpningarna slutade och vi började spela runt, sade BoIS-tränaren.

Även Trollhättan hade två träffar i målramen men något mål blev det inte för gästerna.
– Vi vaknade lite sent. Jag tycker dock att vi kunde tagit med oss en poäng idag men så blev det inte, konstaterade Trollhättans tränare William Lundin.

Summa summarum är att BoIS vann sin premiärmatch och har därmed fått den starten på säsongen som behövs för att ge laget vinnarkänsla. Närmast väntar Oddevold borta kommande söndag.
– Vi ska naturligtvis analysera matchen men det finns inget större att älta om. Vi ska istället fokusera på vad vi ska göra och så ska vi göra det så bra som möjligt. Nu kör vi vidare, avslutade Billy Magnusson med ett brett leende. 

BoIS tränare Billy Magnusson är nöjd med segern över FC Trollhättan även om spelet kunde varit bättre.
Till arkivet