Skivmässan närmar sig

Gert Nilsson laddar upp inför kommande vårs skivmässa på Folkets Hus.
Gert Nilsson laddar upp inför söndagens skivmässa på Folkets Hus.

På söndag är det dags. Åter kan Landskrona stoltsera med en  gammal hederlig skivmässa med mängder av vinylplattor och rent av del kassettband till salu på Folkets hus. Bakom arrangemanget står Landskronabon Gert Nilsson.
– Vi är mycket nöjda med att vi har fullbokat bland utställarna och  faktiskt lite stolta över att kunna erbjuda ett så brett spektra bland dessa. Här finns något för (nästan) alla, utlovar Gert Nilsson.

Att prata gamla skivor och stereoanläggningar med Gert Nilsson är som att förflytta sig ett par decennier bak i tiden och allt sveps in i ett nostalgiskt skimmer. 
Tänk om man skulle snubbla över en gammal Sonab skivspelare, det skulle inte gå av för hackor precis. Sonab tillsammans med Carlssonhögtalarna var helt fantastiska på sin tid, och är enligt min bedömning i absolut toppklass fortfarande, svensk kvalité när den är som bäst, svarar Gert Nilsson när vi ber om ett tips på vad man bör hålla utkik efter för att spela sina gamla vinylskivor.

Vi som är uppväxta med skivinköp hos Tommy ”Tompa” Johannesson och Record Stuff undrar förstås om det under mässan finns en chans att få möta ”skivlegenden” i en bordshockeymatch.
– Nä, så långt har vi inte tänkt. Men visst skulle det vara trevligt om det dök upp någon raritet i skivbackarna som fick självaste Tompa att haja till. Osvuret är nog bäst även här tror jag, säger Gert Nilsson med ett brett leende.

– Honnörsordet för mässan var från början – mångfald – och det är så fortfarande. Jag tycker vi kan vara stolta över den mångfald vi kan erbjuda våra besökare, och det mervärde vi skapat för dem, säger Gert Nilsson som hoppas på stor uppslutning.

– Nu hoppas vi Landskronaborna, besökare från övriga Skåne, och inte minst Danmark gästar oss. Några hallänningar, smålänningar och blekingar slinker säkert också med, inte så konstigt, alla vill ju egentligen vara skåningar, avslutar Gert Nilsson.

Landskrona Skivmässa
Tid: Söndag 31-3 klockan 11-15.
Plats: Folkets hus, stora salen.

Till arkivet