Annons

Kasiulisfeber märks på auktion

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp ett av 24 verk av den litauiske konstnären Vytautas Kasiulis som kommer att ropas ut under tisdagen.

På tisdag är det dags för en ny onlineauktion på Skånes Auktionsverk och ett stort fokus ligger på den litauiske konstnären Vytautas Kasiulis som bodde i Landskrona under en period. Efter hans död i Paris 1995 har hans konst blivit allt mer eftertraktad i hans födelseland. Detta märks tydligt på Skånes Auktionsverk.

Annons
 

– Han har kallats Litauens motsvarighet till Chagall och efter att landet blev självständigt 1990 har hans målningar blivit allt mer populära, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

Hela 24 rop på tisdagens auktion är verk av Vytautas Kasiulis.
– Det är allt från litografier till originalmålningar.

I övrigt är onlineauktionen som de flesta andra. Full av objekt för alla plånböcker. Här finns att från konstglas av formgivare som Vicke Lindstrand, Edward Hald och Astrid Gate till guld- och diamantsmycken som söker nya bärare.
– Allt fler kommer på idén att köpa presenter med mera på auktion. Här hittar man den annorlunda gåvan eller prylen till det egna hemmet, avslutar Joakim Karlsson och fortsätter att förbereda inför måndagens visning som äger rum mellan klockan 13.00 och 19.00. Auktionen går av stapeln på Skånes Auktionsverks hemsida imorgon, tisdag klockan 18.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser