32 konstnärer ställer ut 90 verk

Och så gör även Peter Plato på Kungsgatan.
Galleristen Peter Plato har vernissage på sitt galleri på Kungsgatan på lördag.

Galleristen Peter Plato fortsätter på den inslagna vägen att lyfta fram mer eller mindre lokala förmågor inom konstens värld. Lördagen den 16 mars är det dags för en ny vernissage och denna gång hänger verk av hela 32 konstnärer från Landskrona med omnejd på väggarna i det lilla galleriet ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan 22.

– Jag ser framemot en utställning som anstiftar konstvärldens trender, resulterar i en succé och blir allmän snackis inom Landskronas konstvärld, säger Peter Plato och skrattar.

Att så många konstnärer ska ställa ut innebär att det kommer att bli trångt på vägarna.
– Det kan man tro men så blir inte fallet. Tavlorna som ska ställs ut får maximalt vara 40×40 centimeter, säger galleristen.
– Sammanlagt så kommer 90 tavlor av de 32 konstnärerna att visas.

Följande konstnärer ställer ut:
Gunilla Christensen, Sylvia Artinger, Monica Larsson, Anita Grenter, Elisabeth Bota Lukacsne, Louise Östberg, Refika Fetahovic, Rosa Månsson, Olena Hafström, Eta Christensson, Ulla Wollin Kulle, Roger Nilsson, Pia Dane’r, Souzan Yassin, Monika Nordengren, Annika Reinhold, Jannicke Larsson, Eva Hansson, Satu Koivukangas, Malte Olsson, Jan Olsson, Jenny Olsson, Mike Gregmar, Annika Björne, Catarina Hansson, Ann-Kristin Sarnik, Else-Marie Sandberg, Carina Johansson, Elin Linde, Monica Wembring, Lisbeth Flood och Ingrid Fredriksson.

Utställningen pågår från den 16 mars till och med den 31 mars. Öppettider och mer information om ArtGallery PeterPlato hittar du på galleriets hemsida.

Till arkivet