Annons

Produktiv musiker släpper ny skiva

Fredagen den 1 mars släpper Roine Sangenberg sin nya skiva Light In The Dark, en skiva som har det mesta i musikväg.

En av Landskronas mest okända men samtidigt produktiva musiker heter Roine Sangenberg. Om drygt en vecka släpper han en ny skiva.

Annons
 

Roine Sangenbergs nya skiva heter “Light in the Dark” och den släpps fredagen den 1 mars.
– Skivan som ges ut av  Melody Records i Landskrona kommer att finnas på Spotify och Amazon samt en massa andra ställen, säger musikern.

Musiken på skivan är väldigt blandad.
– Den har ett brett register med allt från jazz, fusion, tango, samba, afrikanskt, country till ambient, world, flamenco, symfonisk och även Indiska inlägg. Det finns även med två smakprov från musiken jag skrev till Teater Punsch ifjol.

Som vanligt är det Roine Sangenberg själv som står för det mesta som låter ur högtalarna. Dock inte allt.
– Aldrig förr har jag använt så många instrument som i den här produktionen men jag har även bjudit in Clara Sorace som bidrar en del med sin fantastiska röst.

Vilken skiva i turordningen det är för den produktive musikern vet han inte exakt.
– Jag är uppe i drygt 100 utgivningar. Skivan som släpps på fredag är den andra som spelats in i min nybyggda studio. Den första spelades in under den heta sommaren 2018 på nattetid, delvis ute i min trädgård, därav namnet “All those nights under the Stars”. Det var en magisk upplevelse.

Någon rast och vila blir det inte för Roine Sangenberg efter skivsläppet nästa fredag.
– Nej. Just nu förbereder jag musik till Teater Punch i två nya föreställningar. Dessutom kommer jag eventuellt att lira på Copenhagen Jazz med några danska musiker i sommar. Däremellan har jag även lite filmmusikjobb framför mig också, avslutar Roine Sangenberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser