Annons

Nytt projekt för Rickard Malmsten

Rickard Malmsten (mitt i bild) tillsammans med fyra eldsjälar som byggt om en aula till ett modernt musikcentra. Nu ska Landskronasonen se till att det blir liv och rörelse i kulturhuset. Foto: Privat.

Det är alltid lika spännande att höra vad fenomenet Rickard Malmsten har för projekt för sig.
Basvirtuosen som lirat med Beatlejazz i Peking, grundat en återkommande och prisbelönt jazzfestival i folks trädgårdar i Estland har lämnat Hongkong bakom sig och bor sedan ett par år tillbaka i Stockholm.
– Nu vill jag bidra på hemmaplan, säger Landskronasonen och berättar entusiastiskt om ett musik- och kulturhus som håller på att växa fram i en gammal skolaula.

Annons
 

I tio år stod aulan på Hagsätraskolan tom.
– För tre år sedan tog några byggarbetare med hjärtan, som brinner för musik, tag i de tomma lokalerna och ideellt har man skapat nytt liv här, berättar Rickard Malmsten.
–  Man har byggt ett toppmodernt musikcenter med inspelningsstudio, sex boxar som kommer ett bli isolerade replokaler, en stor fin fullt utrustad scen, cafeteria med mera. Nu har jag fått i uppdrag skapa liv och rörelse i Vantör Musik & Kultur.

I vanlig ordning ser Rickard Malmsten bara ”enorma möjligheter”.
– Det är bara fantasin som sätter gränser.  Vi kommer bland annat att hålla kurser i jazz och andra musikstilar, komposition, instrumentallektioner, föredrag, konserter och minifestivaler. Men viktigast så kommer detta att bli en knutpunkt för alla åldrar att träffas, få råd och hjälp med sin musik och sina band. Ett ställe där man får utveckla sin musikaliska bana, säger Richard Malmsten.

Det är dock ungdomar i Söderort det råder fokus på.
– Kan vi erbjuda ett alternativ till att driva runt på gatorna och rent av rädda en eller några unga från ett liv i kriminalitet så är målet uppnått för min del, poängterar Rickard Malmsten.

Förövrigt snurrar musiklivet på för jazzbasisten.
– Jag fortsätter att promota våra finaste jazzmusiker i Asien. Sen är det dags för den femte upplagan av Võsu Jazz i sommar.  Festivalen som bara var en kul idé från början har nu på blivit väldigt populär och uppskattad. Så pass att vi blev nominerade och vann priset som bästa event i länet, avslutar Rickard Malmsten.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser