Farah leder egen show i P3

Foto: Selfie
Farah Abadi växte upp i Landskrona. Nu tar hon allt mer för sig som programledare i radio och TV. Senast syntes hon på P3 Guld-galan och tidigare i vintras var hon programledare för Musikhjälpen. Nu är det dags för en egen radioshow. Foto: Selfie.

Måndag den 4 februari presenterar Sveriges Radio P3 sitt nya eftermiddagsprogram med Farah Abadi – Farah i P3 – till sin hjälp tar radioprofilen komikerna och vännerna Jonatan Unge, Petrina Solange och Angelica Cisalli.

Farah Abadi, uppväxt i Landskrona, beskriver sitt nya program som ett humoristiskt populärvetenskapligt program med allt du undrat över men kanske inte vågat fråga.

Är det din egen programidé?
– Ja, det är min egen programidé. Jag har alltid varit intresserad av det populärvetenskapliga och varför saker är som dom är. Detta är ett perfekt sätt att ägna mig åt det jag är intresserad av på arbetstid, svarar hon och skrattar hjärtligt.

Programmet ska besvara frågor man kanske alltid undrat över men inte vågat ställa.
– Under första veckan kommer vi besvara frågor så som: kommer robotar vara rasister i framtiden? Hade Sverige afrikanska slavar? Vad är hypen med Michael Jackson och hur såg den första dildon ut?, säger Farah Abadi och berättar vem programmet vänder sig till.
– Målgruppen är P3-lyssnare som vill bli underhållna, få sig ett gott skratt och lära sig något nytt samtidigt. 

Programmet låter lite som en mix av Filip och Fredriks Boston Tea Party och Fråga Lund.
– Ja, till viss del blir det lite likt men lite mer ungt och med mycket mer humor. Vi kommer ha expertgäster som hjälper oss besvara frågan men framför allt ska vi läsa på själv. Förutom jag så har jag med tre sidekicks bestående av Jonatan Unge, Petrina Solange och Angelika Cisalli  som hoppar in olika dagar.

Kommer ni att ta emot samtal från lyssnarna  live?
– Det är ingen som vill ringa radio nuförtiden! Folk hör av sig via sms eller sociala medier. Det är superkul med respons från lyssnarna, speciellt från stammisarna som hör av sig varje dag!, svarar Farah Abadi med ett brett leende.

Med andra ord minimeras antalet penibla samtal i direktsändning. Avslutningsfrågan och något vi gärna vill veta men inte vågat fråga är vilken hennes egen mest pinsamma blooper är.
– Under Musikhjälpen för ett par år sen skulle jag intervjua ett rockband och hade fått massa frågor på ett papper från producenten. Eftersom jag inte kan något om rock så följde jag frågorna till punkt och pricka. Bandet som var där svarade inte alls som jag hade tänkt mig och frustrationen växte. Till sist säger dom: dina frågor är nog till ett annat rockband. Dom hade rätt och jag fick skämmas! Nu ställer jag bara öppna frågor till rockband, poängterar Farah Abadi avslutningsvis.

Farah i P3 -Farah Abadi med kompisarna Angelika Cisalli, Jonatan Unge och Petrina Solange, letar svaret på livets små och stora frågor. Måndag – torsdag klockan 16.00-17.50 på P3.
Foto: SR Pressbild.
Till arkivet