Annons

Runges senaste får turnépremiär på Landskrona Teater

Ann Petrén och Frida Westerdahl står på scen i Ann Petrén och Frida Westerdahl i Björn Runges kritikerrosade Jag är en annan nu. Pjäsen har turnépremiär i Landskrona den 19 januari.
Foto: Sören Vilks

Björn Runge är hyperaktuell  med sin Golden Globe-prisade film The wife. Det är hans första internationella storfilm där huvudrollsinnehavaren Glenn Close som bekant  i förrgår utnämndes till bästa skådespelare. Nu kommer hans kritikerrosade mor- och dotterdrama-  Jag är en annan nu – till Landskrona Teater med Ann Petrén och Frida Westerdahl i rollerna.

Annons
 

 Miriam är på väg till sjukhuset för behandling och på vägen besöker hon sin mamma Claire som opererat höften. Claire pratar mest om sig själv, om sitt liv, om sin ålder, om att sluta röka. Att Miriam har cancer blir som en parentes, något hon inte riktigt tar in. Men Miriam har bestämt sig – både för att överleva och att nå fram till sin mamma. Deras möten när Miriam är på väg till och från sjukhuset förändrar relationen mellan dem på djupet.

Ann Petrén och Björn Runge har samarbetat flera gånger tidigare; bl.a. vann Petrén två Guldbaggar för sina roller i ”Om jag vänder mig om” (2003) och ”Happy End” (2011) – båda regisserade av Runge, som själv vann två Guldbaggar för den förstnämnda.

Frida Westerdahl känner vi bland annat från Dramaten och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i exempelvis ”Djungelboken” och ”Mästaren och Margarita” samt från tv och film, exempelvis i ”Sommarnattens leende”.

Lördagen den 19 januari klockan 19 kommer Riksteaterföreställningen Jag är en annan nu till Landskrona Teater.
Arrangör: Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser