Annons

Inga poäng för Kronan men spelet blir bättre och bättre

Kronans unga tjejer börjar så sakta växa in i division-1 kostymen. Spelet stämmer allt bättre och nu väntar vi bara på poängen.

Det går fortsatt trögt för Kronan poängmässigt, men spelet går på rätt håll. Laget har spelat två matcher sen senaste rapporten och båda två har resulterat i 0-3 förluster. Förra helgen på bortaplan mot Falköpings VK ställde Kronan upp med ett väldigt ungt lag då man saknade sina rutinerade spelare Maria Waldh och Karolina Karlsson.
Med en snittålder under 18 år så stod vi ändå upp bra och spelade stundtals riktigt bra. I de avgörande lägena var dock våra betydligt äldre motståndare skarpare. Men vi fick många fina kvitton på att våra unga tjejer börja anta division 1 nivå. Vår yngsta spelare Lykke Nilsson (15 år) var den som stod ut mest och gör i sin första hela division 1 match (det har blivit några inhopp tidigare) en riktigt bra insats både i framlinjen och baklinjen och tar stort ansvar på plan. Men alla gör en härlig kämpainsats och vi viker inte ner oss i spelet. Trots att siffrorna ser ganska klara ut så var det fight om varje poäng, redogör coach Marie Saxne i Kronan VBK.

Annons
 

I går kväll var det dags för match igen, nu hemmamatch mot serieledande Engelholms VS B, som i princip består uteslutande av tjejer som spelat i elitserien det senaste decenniet men valt att trappa ner. En tuff uppgift, men samtidigt väldigt kul.
– Maria var tillbaka efter en rejäl influensa och orkade nästan hela matchen men ungdomarna fick fortsatt stort förtroende och utvecklingskurvan pekar fortsatt uppåt, anser Marie Saxne.

I första set har Kronan greppet och leder hela vägen fram till 23-21, men där plockar EVS fram sin rutin och gör det svårt för hemmalaget.
– Medan de behåller kylan och håller bollen i spel så gör vi några misstag och setet går till dem med 23-25. I andra set kommer vi in i en liten svacka mitt i setet som vi tar oss ur och snyggar till siffrorna till 19-25. I tredje set rycker EVS redan i början och vi har svårt att få tag i Isabella Kunés servar, och vid ställningen 10-23 hade nog de flesta gett upp. Men inte vi! I Agnes Johannessons serve börjar vi hämta upp och vid 17-23 har vi lite oflyt och därefter förvaltar EVS sin första matchboll till 17-25. Ännu en gång är vi med bra och har övertaget tills det ska avgöras i första set, men kan inte knyta ihop säcken. Det är helt klart orutin och till våren kommer vi att plocka en hel del av dessa set. Då blir även resten av matchen en helt annan historia. EVS B hade vi nog inte rått på ändå, de är ett väldigt komplett lag, men många av våra motståndarlag är inte bättre än vad vi är. Med lite medgång kan vi hota de flesta.

I Kronan gör Moa Mellblom en riktigt bra match igen och även Rakel Nilsson sticker ut, då hon för första gången på länge spelar center och gör det riktigt bra.
-Men alla gör bra ifrån sig och det börjar verkligen synas att tjejerna utvecklats sen vi tog klivet upp. Nu väntar Värnamo borta den 16/12, sen blir det några veckors vila och träning innan serien vänder.

Nästa hemmamatch spelas söndagen den 13/1 kl. 17:00 mot Ljungby. Kronan ligger näst sist med sju inspelade poäng, något som måste förbättras avsevärt till våren om division 1-kontraktet ska säkras.
– Men först ska några av tjejerna spela kval till Ungdoms SM. Det är 02:orna, som tillsammans med några av våra yngre talanger, ska till Ängelholm på lördag för att ta sig an första kvalsteget, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser