Vad händer här?

Vet du vad det var för ett ljusfenomen utanför Landskrona den 3 oktober?
Vet du vad det var för ett ljusfenomen utanför Landskrona den 3 oktober?

I filmens värld invaderas Landskrona av zombies i dagarna då filmen Operation Ragnarök ska visas. Frågan är om verkligheten inte överträffar dikten. Har Landskrona haft besök av ufo i början av oktober?

På tisdagen fick redaktionen ett mejl från Ole Henningsen. Han har sedan 15 år registrerat och undersökt 750 bilder som kan misstänkas föreställa ufon. Enligt Ole Henningsen ska en person boende på Espergærde Strand söder om Helsingör den 3 oktober i år ha sett ett märkligt ljusfenomen över havet i riktning mot Landskrona. Nu undrar ufo-entusiasten om det kan finnas någon naturlig förklaring eller om det rent av kan vara ett ufo.

– Vi från Skandinavisk UFO Information, SUFOI har uteslutet att det handlar om ett lågt flygande plan på väg till eller från Kastrup. En gissning är att det rör sig om ett fartyg med starka strålkastare. En annan gissning handlar om sandsugning alternativt dykarbete med starka strålkastare. Eller kan det vara någon typ av svetsarbete? Frågar sig Ole Henningsen.

Han ber oss fråga våra läsare om de kan ha något svar på vad det är för typ av ljusfenomen.
Originalbilderna är ganska mörka och suddiga men ljuset syns tydligt. Därför har de även tagit bilder när det varit klarare och lagt ihop bilderna för att det ska bli tydligare.

Har du någon aning om vad det kan vara för något ljusfenomen?

Och på tal om ljusfenomen. Ett antal läsare har hört av sig gällande ett stort strålkastarljus på himmelen över nordöstra Landskrona. Har vi någon i vår läsekrets som kan förklara detta?

Mejla redaktionen på adress info@landskronadirekt.com.

Till arkivet