Annons

IT Gården stärker sin ställning på den skånska IT-marknaden

IT Gårdens huvudkontor ligger i Landskrona. Bolaget har även kontor i Malmö, Göteborg samt, genom affären med Dimac Hosting, Helsingborg. Den nya koncernen har en omsättning på 230 miljoner. Foto: IT Gården.

IT Gården med huvudkontor i Landskrona köper Dimac Hosting i Helsingborg och flyttar fram sina positioner på den skånska IT-marknaden. Tillsammans stärker de sitt utbud av helhetslösningar för kunderna.
IT Gården har utvecklats starkt de senaste åren. Nu tar man nästa steg på sin tillväxtresa och köper bolaget Dimac Hosting i Helsingborg, en av södra Sveriges ledande partners när det gäller IT-hosting.

Annons
 

– Det är ett välrenommerat bolag som gör att vi ytterligare kan stärka vår marknad och närvaro i Helsingborg. Vi kompletterar varandra mycket bra och är verkligen positiva till affären, säger Johan Henckel, affärsutvecklare på IT Gården.

IT Gården grundades 1999 och har sedan starten arbetat med drift, hosting och olika molnlösningar. Bland kunderna finns banker, e-handelsföretag, kommuner, detaljhandel och tillverkningsindustri. Dimac Hosting har funnits sedan 1996 och specialiserat sig på industriell hosting med fokus på en säker och effektiv drift åt bland annat stora industrier och myndigheter.

– Vi har delvis haft olika typer av kunder. Vi på IT Gården har genom åren tillhandahållit fler tjänster än Dimac. I och med samgåendet finns det möjlighet att erbjuda Dimacs kunder en bredare leverans av tjänster, säger Johan Henckel.

Dimacs Hostings VD Lefti Papadopoulos håller med om beskrivningen.
– Vi skiljer oss åt lite grann och det ser vi som en styrka. Vi valde ett annat spår med drift och säkerhet när vi startade och släppte IT-consulting. Tack vare kraften i vår nya konstellation kan vi leverera bättre tjänster och lösningar till våra återförsäljare, vilket i sin tur kan hjälpa dem att knyta kunderna starkare till sig och nå konkurrensfördelar som vi inte hade tidigare, säger Lefti Papadopoulos.

Att Dimac Hosting är ett bolag med stor kompetens och gott rykte visar en kundundersökning som genomfördes i november. På en tiogradig skala svarade 9,6 av kunderna att de skulle rekommendera Dimac till en kollega eller vän. Kundnöjdheten låg på hela 4,8 av 5. På frågan om det ändå fanns något Dimac kunde förbättra svarade kunderna just fler tjänster och en stärkt service.

Bolagen känner till varandra sedan länge och Lefti Papadopoulos berättar att man faktiskt diskuterat ett samgående två gånger tidigare: 2003 och 2010.
– Så det här blir tredje gången gillt, säger han.

Efter affären kommer den nya koncernen att ha en omsättning på cirka 230 miljoner kronor, vilket innebär en tillväxt med cirka 30 procent jämfört med förra året. Antalet kunder ökar till 350 och antalet anställda till cirka 110. Anders R Nilsson, CFO på IT Gården, ser mycket positivt på framtiden.
– IT Gården är bättre rustat och organiserat än det någonsin har varit, säger han.

Dimac Hosting kommer att behålla sitt namn och sin adress i Helsingborg eftersom namnet är ett inarbetat och välkänt varumärke.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser