Annons

Nevis Cup avgjordes i helgen

Bakre raden fr. vänster: Wilma Mårtensson, Celine Vergara, Sanna Agic, Miranda Aarstad och Lucia Modéer Castro.
Främre raden fr. vänster: Linnea Larsson, Emma Jönsson och Milena Kovalenko.
Foto: privat

Den 1 december avgjordes årets upplaga av Nevis Cup i Staffanstorp. Med många tävlande och många olika klasser så var det en lång tävlingsdag som stod framför alla duktiga gymnaster. Nevis Cup är en internationell tävling och detta året hade det lockat deltagare från Danmark, Norge, Holland, Tyskland och Polen.

Annons
 

Först ut i kategorin Children så tävlade Landskronas Milena Kovalenko, hon inledde starkt i grenen fristående och sen följde ett fint tunnbandsprogram med säkra kast och svårigheter. Hon belönades med fina poäng som räckte till att kamma hem silvermedaljen i det tuffa startfältet.

Sen var det dags för Landskronas Linnéa Larsson och Miranda Aarstad. Först ut var Linnéa och hon levererade två bra program i boll och käglor.
– Linnea blir allt mer självsäker för varje tävling och snart sitter alla risker och svårigheter i programmen, säger Jenny Engdahl för LKGF.

Näst på tur i samma grupp så var det Mirandas tur att beträda mattan.
– Första redskapet var tunnband och det såg bra ut någon liten miss i riskmomenten men annars en stabil körning, käglorna följde sen och Miranda körde på bra med stor vilja på golvet. Bra jobbat tjejer!, berömmer Jenny Engdahl.

Efter en kort lunchpaus var det dags för trupp och dtq klasserna, här representerades LKGF av juniorduon bestående av Celine Vergara och Lucia Modeer Castro. Efter ett framgångsrikt år var tjejerna laddade för säsongens sista tävling.
– Första omgång satt som en smäck, men i andra omgången drog dem på sig en liten som var lite väl kostsamt för att bärga guldet. Men tjejerna fick med sig silvermedaljen hem till Landskrona.

Men det blev ingen lång paus för tjejerna för näst på tur var juniorklassen där de båda också skulle tävla individuellt, i denna klassen tävlade också Landskronas Emma Jönsson och Sanna Agic.
– Celine körde två fina program med några små missar i båda, Lucia körde tunnband och käglor och även hon var lite skakig på mattan men visade fram fina risker och svårigheter.  Emma körde ett fartfyllt tunnbandsprogram med många svåra kast och fång som belönades med en fin siffra, därefter följde käglor och även sen en 10 final med band som sista redskap och hon slutade till sist på en fin fjärde palts, säger Jenny Engdahl och fortsätter.
– Sanna som också tävlade i juniorkategorin körde bra i kvalgrenarna tunnband och käglor och halkade också in i 10 finalen där även hon körde band. Sanna hade bra risker i bandet men hade några svårighets missar som drog ner poängen lite.  

Sist ut från Landskrona Kvinnliga var senioren Wilma Mårtensson, en bestämd tjej gick in i första redskapet och visade upp ett starkt tunnbandsprogram som belönades med en hög fin siffra över 10. Bollen var nästa redskap och programmet flöt på fint, även här en fin poäng över 10. Wilma var därmed klar för final.
– Där skulle hon köra sitt kägelprogram som är nytt för säsongen och inte sitter riktigt till 100 procent än. Men med vilja och kämparglöd så visade Wilma på att man kan om man vill. I totalen slutade Wilma på en 4:e plats, säger Jenny Engdahl och avslutar.
– Tack Rebecca Braun som coachat LKGF:s tjejer under dagen och bakom domarbordet fanns idag Emma Sandell. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser