Annons

Kommunen efterskänker planhyra och el till BoIS

Inramningen på IP var grym. Vädret var perfekt och stämningen nästan elektrisk när BoIS i våras möte ärkefienden Helsingborgs IF. Nu kan man inte leva på endast ett sådant tillfälle utan BoIS ekonomi har varit ansträngd under hela året något som fått stadens politiker att efterskänka planhyra och elkostnader som klubben dragit på sig under året.

Landskrona BoIS ansträngda ekonomi har varit en följetong under många år nu. Bland annat har det inneburit att klubben genom åren tvingats förfakturera  sina sponsor  för att klara av att betala löner, skatter och andra avgifter slutet av året. Inget undantag i år. Det som skiljer är att man denna gång vänt sig till Landskrona stad för att få  planhyror och elkostnader avseende 2018 efterskänkta. Något som kommunstyrelsen idag gick med på.

Annons
 

Kommunstyrelsen beslutade idag att efterskänka fordran på Landskrona BoIS avseende planhyror och el för 2018, motsvarande ett belopp om ca 450 000 kronor.
– Därtill beslutade vi att  stadens sponsorbidrag till BoIS för 2019 inte utbetalas utan avräknas 2019 års planhyror, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Jonas Esbjörnsson (S).

Kommunledningen har under året haft ett antal möten med företrädare för föreningen för att diskutera deras verksamhet och ekonomi. Vid dessa möten har också framkommit att föreningens likviditet är ytterst ansträngd.

– Om detta berättade Stefan Johansson (biträdande kommundirektör) för oss. Vi fick också veta att BoIS vidtagit en mängd åtgärder för att komma tillrätta med sitt underskott. Hade vi inte beviljat att efterskänka planhyror och el  så hade vi fått begära indrivning av skulden med allt vad det innebär. Det vill säga att i slutändan kunde det blivit så att staden då satt klubben i konkurs, säger Jonas Esbjörnsson.

Beslutet var dock inte enigt i kommunstyrelsen.
Nej, Sverigedemokraterna motsatte sig det, berättar han.

Inför 2019 räknar Landskrona BoIS med att ha halverat personalkostnaderna samtidigt som klubben skapat en organisation som står bättre rustat för att ytterliga kunna stärka intäktssidan. 
– Vi ställer om föreningen till det den en gång var- en lokalt förankrad förening, skriver BoIS i det, icke undertecknade, underlaget man skickat till kommunen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser