Annons

Fönstertittare välkomnas till Plorren

Första “fönsterluckan” som öppnas i Kvarntorgets vänners annorlunda adventskalender finner du i hörnet av Salpetergatan/ Stora Norregatan.

Tyvärr lyser inte möllans vingar i år då dessa nyligen plockades ner. Det hindrar emellertid inte Kvarntorgets vänner från att sprida julstämning över de mysiga kvarteren. Först ut på lördag, den 1 december, är den annorlunda och nu mera traditionsenliga adventskalendern. 24 fönster på området pyntas med olika motiv. Varje kväll tänds ett nytt fönster fram till julafton.

Annons
 

– Årets första fönster som tända upp och sprider julglädje återfinns hos familjen Jagenroth på Salpetergatan 21. Där finns sedan en skylt om vilket fönster som står på tur, berättar Ingrid Olsson i Kvarntorgets vänner.
– Själv kommer jag att avtäcka mitt fönster den 6 december. Vi gör detta mycket för barnens skull. Våra fönster är så pass låga så att det är inga problem för dem att kika in.

Adventskalendern utgör en form av snitslad bana genom ”Plorrens” charmiga gator och är sedan tänd fram till nyår.

Kvarntorgets julmarknad bör man också pricka in i kalendern och då ska ringen sitta runt den 9/12-2018, klockan 12 – 18.

Plorren eller Kvarntorgsområdet finns inom delar av Bytaregatan, Kvarnbacken, Kvarngatan Salpetergatan, S:t Olovsgatan, S:t Göransgatan, Stora Norregatan, Vagnmansgatan och Vasagatan.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser