Max Mölder assisterar Billy Magnusson i BoIS

Max Mölder skriver på kontraktet som gör honom till assisterande tränare i BoIS.
Foto: BoIS pressbild

Billy Magnusson och Max Mölder var två namn som diskuterades när en ny tränare till BoIS skulle utses. Den 15 november stod det klart att Billy Magnusson fick jobbet. På  onsdagen skrev BoIS på sin hemsida att tidigare assisterande tränare Fahrudin Karisik lämnar klubben. Och nu är det klart att det blir Max Mölder som tar över och därmed kommer att assistera Billy Magnusson.

– Det är oerhört skönt att vi har klart med en assisterande tränare redan, säger Billy Magnusson.
– Och att det blev Max Mölder är jag extra glad för. Det var honom jag ville ha och jag har varit med i hela processen.

– Det känns oerhört spännande att vara tillbaka i BoIS. Sedan jag avslutade min spelarkarriär har ett av mina första delmål som tränare varit att återvända till BoIS i en ledarroll, säger Max Mölder på BoIS hemsida.

Förutom att Max Mölder kommer att assistera Billy Magnusson så kommer han att vara kopplingen neråt i ungdomsleden.
– Han kommer att ansvara för vår U17-trupp och det är perfekt eftersom vi i framtiden kommer att arbeta hårt för att fostra så många spelare som möjligt, berättar Billy Magnusson.

På tal om spelare så är det många som lämnade klubben under säsongen och än fler har lämnat efter. Billy Magnusson avslöjar att samtal pågår med såväl de som har kontrakt och sådana man kan tänka sig BoIS som ny klubbadress.
– Jag har pratat med alla utom två i klubben och jag har även några trådar ute lokalt. Men jag vill inte nämna några namn. Men det är inte omöjligt att vi presenterar nya spelare nästa vecka, säger tränaren.
– I den bästa av världar har vi en trupp på 22 spelare när allt är klart.

Till arkivet