Konstrundan firar 25 med jubileumsbok

Tomas Montelius, fotograf och ordf. i Konstrundan NV-Skåne, Ann Christine Montelius, författare och Christer Svanberg, konstnär och medlem i konstrådet samt kanslist och vice ordf. Boksläppet skedde vid Parapeten i Helsingborg, då det var här de första två konstrundorna ägde rum för 24 och 25 år sedan.
Tomas Montelius, fotograf och ordf. i Konstrundan NV-Skåne, Ann Christine Montelius, författare och Christer Svanberg, konstnär och medlem i konstrådet samt kanslist och vice ordf. Boksläppet skedde vid Parapeten i Helsingborg, då det var där de första två konstrundorna ägde rum för 24 och 25 år sedan.

Inför Konstrundan i Nordvästra Skåne som fyller 25 år 2019 har en jubileumsbok nu sett dagens ljus. Dessutom har ett nytt treårsavtal med Landskrona konsthall tecknats vilket innebär att samlingsutställningen kommer att finnas i Landskrona åtminstone fram till och med 2022.

Den nya jubileumsboken har producerats under två år av Ann Christine och Tomas Montelius och innehåller 166 konstnärspresentationer och 802 bilder. Släppet hölls vid Parapeten i Helsingborg eftersom det var där Konstrundan i NV-Skåne startade för 25 år sedan.

– Det har varit ett intressant projekt, då vi har besökt i stort sett alla medverkande konstnärer och fått ta del av deras arbetsmiljöer, vilket har givit färg åt de olika konstnärspresentationerna, säger Ann Christine Montelius, som till vardags arbetar som kulturskribent.

Julklappstipset
Boken kommer att finnas till försäljning på Konstrundan ute hos medverkande konstnärer samt i Landskrona konsthall. Hugade spekulanter kan få köpa den redan nu som en julklapp. Priset är 200 kr och finns att beställas via e-post: projektledare@konstrundan.se.

 

 

Till arkivet