Annons

Schubertiad med mästartrio i församlingshemmet

Den norske pianisten Christian Ihle-Hadland kommer tillsammans med den österrikiske violinisten Benjamin Schmid samt den svensk/danske cellisten Andreas Brantelid till Landskrona Församlingshem.
Foto: Kim Laland.

– Den 2 december sammanstrålar tre världsstjärnor och för en konsert i Landskrona. Det blir en kammarmusikupplevelse som det kommer att slå gnistor om, utlovar Cecilia Kraitiss ordförande i  Landskrona Kammarmusikförening.

Annons
 

Kompositören Franz Schubert blev bara 31 år gammal men hann skriva över 1.000 verk. Han brukade spela upp sina nya verk inför vänner och dessa kvällar kom så småningom att kallas “Schubertiader”. Nu bjuder en mästartrio bestående av violinisten Benjamin Schmid, cellisten Andreas Brantelid och pianisten Christian Ihle Hadland på en ”Schubertiad” med två av hans pianotrior i församlingshemmet.

Violinisten Benjamin Schmid är en mångfaldigt prisbelönt musiker som föddes i Wien men växte upp i Salzburg, där han också är professor i violinspel vid Mozarteum. Han har framträtt på många av världens främsta scener med världsorkestrar som Wien-filharmonikerna, Philharmoniaorkestern i London och Concertgebouworkestern i Amsterdam.

Cellisten Andreas Brantelid är en av Skandinaviens mest eftertraktade klassiska artister. Han har gästat orkestrar som London Philharmonic, City of Birmingham Symphony och BBC Symphony under dirigenter som Andris Nelsons, Esa-Pekka Salonen och Vasilij Petrenko. I början av september tillträdde han som lektor i cello vid Musikhögskolan i Malmö.

Pianisten Christian Ihle Hadland uppmärksammades internationellt då han 2011 utnämndes till BBC New Generation Artist och har sedan dess gästat alla större orkestrar i Skandinavien och framträder regelbundet i såväl Londons Wigmore Hall som på prominenta festivaler som Risør kammermusikkfest och Festspelen i Bergen.

– Konsert blir säsongavslutning för kammarmusikföreningen och den sista konserten i församlingshemmet på ett tag – där ska nämligen renoveras under 2019. Så under våren kommer kammarmusikföreningens konserter att ges på Landskrona Teater. Eftersom föreningen fyller 75 år under 2019, kommer varje konsert vara en del av detta jubileum. Till våren har vi fyra konserter – och programmet, som startar i februari, får ni snart ta del av, säger Cecilia Kraitiss.

Söndag den 2 december klockan 16.00  i Landskrona församlingshem arrangerar  Landskrona Kammarmusikförening en konsert med nämnda mästartrio.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser