Annons

Tre teaterpjäser har premiär i helgen

Teater Punch bjuder in till hela tre premiärer i helgen.
Foto: Teater Punch

Vi noterar att den Landskronabaserade frigruppen Teater Punch intar Landskrona teater i helgen och bjuder in till inte mindre än tre premiärer.

Annons
 

– Med trippelpremiären vill vi presentera oss och visa på bredden i vårt utbud. Teater Punch har för detta fått kulturstöd av Landskrona stad, meddelar Jonas Holmkvist, producent och skådespelare.

I samtliga föreställningar svarar Åsi Hildebrand för regin och Roine Sangenberg för musiken.

De tre pjäserna i korthet.
Först ut av premiärerna är ”Le Pont” som spelas imorgon fredag klockan 19.
”De känner inte varandra, har aldrig träffats. Men båda kom till bron samtidigt av samma anledning – för att hoppa. Le Pont är en surrealistisk och tragikomisk pjäs om ensamhet, klasskillnader och självmord. Två medelålders män från olika sociala grupper möts i hur det är att vara människa, mitt på en bro mellan de ”rena” och de ”skitiga” stadsdelarna.”

Pjäsen är skriven av belgaren Laurent van Wetter och hade svensk urpremiär i november 2015 av Teater Punch i svensk översättning av Aslög Hildebrand och Jacques Cappelle. Rollerna spelas av Jonas Holmkvist och Christian Eldstig.

”Den hoppande musen” spelas på lördag klockan 14, och beskrivs som en fantasifull familjeföreställning om att vara annorlunda och att försöka passa in trots udda drömmar. En saga om kamratskap och ödmjukhet, om rädslor och mod. Ett magiskt äventyr kantat av mötet med det okända. På scen står Emil Cederslätt, Nathalie Drakemyr, Emelie Niemi och Maja Wiebelt.

På kvällen samma dag klockan 19 ges “Den löjlige…”

“Vi följer huvudkaraktärens tankar, drömmar och reflektioner om lidande, kärlek och stolthet.
Vem är den ”löjliga” människan? En naiv visionär eller en tankspridd människa som genom ny förståelse för det självklaraste av budskap – älska din nästa som du själv vill bli älskad – finner mening i sitt hittills bortkompromissade liv? Det är upp till publiken att avgöra.”

“Den löjlige…” är en monolog på Fjodor Dostojevskijs novell “En löjlig människas dröm” På scen står Jonas Holmkvist.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser