Götalandsmästerskapen visade att återväxten är god i LKGF

I somras kunde Meja Engdahl Petersson och Wilma Mårtensson välförtjänt komma till idrottsgalan i Landskrona iförda guldhattar sedan man firat stora triumfer under SM-tävlingarna. Vid helgens Götalandsmästerskap visade tjejerna att man fortsatt tillhör eliten men också att tillväxten i Landskrona Kvinnliga GF är god.

Landskrona Kvinnliga GF stod på kort tid åter som arrangör till tävlingar i rytmisk gymnastik. Denna gång var det Götalandsmästerskapen som arrangerades i Puls Arena. Tre Regionstävlingar har legat till grund för vilka gymnaster som kvalificerat sig till mästerskapet.

Ungdomsgymnasterna i den individuella klassen startade dagen. För LKGF tävlade Miranda Aarstad, Linnea Larsson och Milena Kovalenko. Alla tre flickor levererade fina fristående program och fick fina poäng.
–  I andra grenen, boll lyckades Linnea helt efter förmåga och var mycket nöjd. Milena och Miranda hade tyvärr lite misstag i sina körningar och halkade lite längre ner i resultatlistan, berättar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

De två inledande grenarna var grundläggande för vilka som skulle kvalificera sig till “ 7 – finalen” och få genomföra även grenen käglor. Linnea Larsson och Milena Kovalenko lyckades kvalificera sig.
– Linnea svarade åter för en strålande insats. Hennes slutresultat blev en fjärdeplats. Milena som efter några tapp hamnade lite besviken på sjätte plats.  Vann gjorde Nova Nykvist från GF Energo i Göteborg, noterar Jenny Engdahl.

Juniorer individuellt stod näst på tur och där hade faktiskt LKGF lyckats kvalificera samtliga av sin juniorer till Götalandsmästerskapen. Här deltog Tuva Henckel, Meja Engdahl Petersson, Celine Vergara, Lucia Modeér Castro, Sanna Agic, Astrid Kristensson Nilsson, Emma Jönsson och  Alma Månsson.

Sju finalplatser stod på spel och flickornas insatser var verkligen på topp. Alla var supertaggade på att genomföra sina inledande grenar på bästa sätt. När summeringen var klar ang. vilka som gått vidare till “ 7 – finalen” visade det sig att hela sex flickor från LKGF gick in i startfältet.

– Som kuriosa kan vi berätta att en av föräldrarna till den sjunde gymnasten, Malin Harrysson från C4 – gymnasterna i Kristianstad på lördagskvällen gratulerade till LKGFs framgångar och meddelade att även Malin hade “Landskronagener” genom mormor från Bryggargatan, säger Jenny Engdahl med ett leende.

Meja Engdahl Petersson, som var favorit genomförde sina två nykomponerade program i tunnband och käglor samt bollprogrammet och tog hand om guld medaljen.
–  Astrid som var revanschsugen efter förra veckans tävling vid Riksserien tog säkert hand om silvermedaljen. Tuva som är stabil som få, höll till godo med bronset.

Emma Jönsson som verkligen utvecklats på sista tiden hamnade på fjärdeplats.
– Alma och Sanna belade sjätte och sjunde plats efter några smärre misstag. Celine och Lucia hamnade utanför finalen, men gjorde även de väldigt fina och lugna insatser på tävlingsgolvet individuellt.

I seniorklassen kunde LKGF glädje sig åt ännu ett guld genom Wilma Mårtensson som genomförde bra körningar i tunnband, boll och det nya coola kägelprogrammet.
– Bra utveckling ser vi även hos Wilma. Med två tävlingar kvar före jul hoppas vi att Wilma peakar formen på riktigt vid dessa tillfällen.

Dagen avslutades med tävlingar i trupp och Duo. LKGFs minsta tävlingsgymnaster ställde upp i Ungdomstruppstävlingen.

Det var “lilla truppen” bestående av; Cornelia Persson, Aida Smrkovic, Lilja Olsen, Maiha Hantoft och Helen Noman som genomförde fristående program till musik ur “Angry Birds”.

“Stora truppen” bestående av Leonita Bajraktari, Greta Bajraktari, Liusiya Koroleva, Lisa Lekeberg och Bella Oltner genomförde sitt program till lite snabbare tongångar.

– Ambitiös gymnaster som genomförde programmen helt efter förmåga för dagen. Bra jobbat!

Vann gjorde Nevis RGK från Staffanstorp.

Juniortruppen som fick två nya och svåra program under höstlovet för satsning mot mästerskapsdeltagande 2019 var helt utpumpade på energi efter den individuella tävlingen och lyckades inte göra sig själv rättvisa.
– Alma, Sanna, Emma, Tuva och Astrid fick se sig slagna av truppen från Göteborg som visade något större säkerhet i utförandet.

–  I juniorduon gjorde Lucia och Celine två mycket bra körningar med sitt tunnbandsprogram och belönades med guld. Tydliga svårigheter, byten och samarbetsövningar med riskfaktorer fungerade helt efter förmåga.

LKGFs yngre duo bestående av Isabella Sadjadi och Rinesa Osmani visade att de jobbat vidare på ett tillfredsställande sätt sedan föregående tävlingstillfälle och fick ett brons med sig hem.

Sist för dagen var seniorduon.
– Meja och Wilma var även de lite trötta och urladdade inför duo tävlingen. Någon liten småmiss fanns i båda körningarna och guldet gick denna gång till Nevis RGK vars gymnaster Agnes Elg Appelros och Nicoline Sachmann verkligen satsade och höll hela vägen.

Rebecca Braun och Erika Gustafsson som coachade flickorna på ett föredömligt sätt hade verkligen att göra under tävlingsdagen med alla LKGFs gymnaster.
– Stort tack för ert engagemang, “peppning”, tröst och tålamod, avslutar Jenny Engdahl.

Till arkivet