Annons

Jazz i världsklass på teatercaféet

Jacob Karlzon sitter vid pianot när Cennet Jönsson Quartet bjuder på härfiga tongångar på jazzcaféet på teatern den 5 december.
Foto: Selfie

Onsdagen den 5 december är en högtidsdag för de i Landskrona som gillar jazz. Då gästar ingen mindre än Cennet Jönsson Quartet jazzcaféet på teatern och som att det inte är nog med en fantastisk saxofonist så får vi se och lyssna till Jacob Karlzon bakom pianot.

Annons
 

Cennet Jönsson är ansedd som en av Sveriges främsta saxofonister och är mest känd från grupper som Tolvan Big Band, Peter Danemo Kapell, Jönsson/Karlzon Duo och Stroman/Jönsson Project. 2001 startade han sitt nuvarande band, Cennet Jönsson Quartet. Den konstellation som nu dyker upp är dock ny.

När detta band dyker upp den 5 december så är det Jacob Karlzon som spelar piano.
– Jag har spelat mycket med Cennet under åren och i många olika sammanhang. Vi började spela tillsammans i duoformat i mitten på 90-talet och har fortsatt med det sedan dess. Förutom det har vi spelat ihop i ett flertal olika konstellationer med till exempel Billy Cobham. Under flera år var vi dessutom båda två medlemmar i Tolvan Big Band, säger Jacob Karlzon till Landskrona Direkt.

Pianisten har spelat i Landskrona tidigare, såväl själv som med andra musiker som turnerar världen runt.
– Jag minns min solokonsert i Församlingshemmet 2016 men även konserten i Konsthallen med Viktoria Tolstoy 2011. Det var fin in stämning och publik vid båda tillfällena.

Men innan Jacob Karlzon spelar på teatern så har han ett digert schema framför sig.
– Just nu är jag på väg till Tyskland för en treveckorsturné med Lisa Bassange. Vi har nyligen släppt en platta och börjar turnén i Berlin.

Att han är en flitigt arbetande musiker är uppenbart.
– Antalet konserter varierar stort på ett år beroende på vilka grupper som är skivaktuella. Jag släpper ny platta på Warner nästa år och kommer att spela med min grupp i bland annat Malmö och Göteborg i samband med releasen. I övrigt kommer jag turnera i Tyskland och Asien med min grupp, avslutar Jacob Karlzon.

Förutom Cennet Jönsson på saxofon och Jacob Karlzon på piano så får jazzdiggarna på teatercaféet lyssna till Johnny Åman på bas och Peter Nilsson på trummor.

Läs mer:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser