Serietecknare på museet

Nina Hemmingsson är en av Sveriges främsta serietecknare. Hon har tecknat och skrivit i hela sitt liv. Söndagen den 25 november är det vernissage för ”Se mig i ögonen”, en utställning på Landskrona museum med bilder av Nina Hemmingsson.

Det var först efter examen vid konsthögskolan i Trondheim som konstnären och författaren började teckna serier. Sin första bok Hjälp gav hon ut 2004 tillsammans med Sara Olausson. Sedan dess har det blivit ett tiotal böcker, den senaste ”Livet, ditt as” kom ut i augusti i år.

”Se mig i ögonen” visar en stor mängd originalteckningar och serier som delvis aldrig har visats tidigare. Under utställningens gång kommer den att byggas på med nya teckningar varje vecka.
Nina Hemmingsson arbetar även just nu med några större väggmålningar på Landskrona museum.

Vernissagen äger rum den 25 november klockan 14.00. På vernissagen kommer Nina Hemmingsson att närvara. Utställningen pågår till och med den 31 mars 2019.

Till arkivet