Annons

Bekräftat: Billy Magnusson tränar BoIS 2019

Billy Magnusson är tillbaka i BoIS. Denna gång som a-lagstränare.
Foto: Selfie

På onsdagskvällen skrev vi att Billy Magnusson blir ny tränare i BoIS. På torsdagsmorgonen bekräftades detta faktum av såväl BoIS klubbdirektör Max Lundmark som Billy Magnusson själv.

Annons
 

Det var under mycket uppmärksammade former som Billy Magnusson fick lämna övar den assisterande tränarrollen under Agim Sopi 2016. Billy har inte glömt händelsen men var dock inte svårövertalad när erbjudandet om att ha huvudansvaret för a-laget dök upp.
– Det är dags att alla lägger bitterheten åt sidan. Det har jag gjort. Jag är BoISare i mitt hjärta och jag är oerhört stolt och glad åt att ha fått jobbet, säger han till Landskrona Direkt.

På frågan hur långt kontrakt han och klubben skrivit blir svaret oväntat.
– Vi har faktiskt gjort något så ovanligt som att jag är anställd av klubben tillsvidare. Med detta följer en viss uppsägningstid. Men jag siktar på att köra på.

Billy Magnusson är mycket medveten om de svåra utmaningar som väntar.
– Det viktigaste just nu är att gå genom truppen och ta reda på vilka som verkligen vill stanna kvar. Därefter får vi se vad vi har i de egna leden. Naturligtvis har vi ögonen öppna på vilka spelare som finns utanför stan men vi ska ha en stark Landskronaprägel på laget. De som ska spela i BoIS 2019 och framåt ska verkligen vilja spela för klubben.

BoIS klubbdirektör Max Lundmark är också mycket nöjd med att Billy Magnusson tränar BoIS 2019.
– Det är underbart, säger han och skiner som en sommarsol.
– Det är oerhört skönt att vi redan nu löst tränarfrågan och jag tror att Billy är den bästa tränaren vi kan få.

Några målsättningar har inte diskuterats ännu.
– Nej, vi har inte gjort det och kommer inte heller att sätta upp sådana mål direkt. Det finns så mycket som vi först måste fokusera på. Truppen och ekonomin inte minst. När vi börjar få bilden klar för oss hur säsongen 2019 kommer att gestalta sig så tittar vi på det då. Vi ska definitivt inte sprina in några köpfällor. Vi ska arbeta från grunden och uppåt, säger Max Lundmark.

Det första riktiga träningspasset med Billy och BoIS lär inte ske förrän efter nyår.
– BoIS kör en vecka till innan de går på semester. Samtidigt har jag fortfarande arbetsuppgifter i Halmstad. Det betyder att det riktiga allvaret, eller det roliga om man så vill, börjar efter nyår, säger Billy Magnusson om avslutar med en uppmaning.
– Jag tycker att det är dags att alla, och då menar jag alla, börjar blicka framåt. Jag tycker att vi ska lägga det som hänt bakom oss. Bara då kan klubben få tillbaka den glädje som en gång funnits, en glädje som alla i hela Landskrona är värda.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser