Annons

HSB och Midroc vill bygga intill Västerpark

På denna tomt kan det mycket väl stå radhus om HSB och Midroc får bestämma.

För en knapp månad sedan skrev Landskrona Direkt om att HSB och Midroc hade planer på att bygga på den tomt som det före detta Kumlahuset låg på. Ett förslag till markreservationsavtal har nu tagits fram med bolaget Holding i Västerparken AB, vilket ägs gemensamt av Midroc och HSB, och detta har godkänts av en enig kommunstyrelse. Nu återstår bara ett beslut i kommunfullmäktige för att affären ska vara i hamn.

Markreservationen ger bolaget rätt att förvärva fastigheterna Florens 1, Verona 1, Turin 1 samt Venedig 1. För dessa tomter ska bolaget betala fem miljoner kronor. Holding i Västerparken AB har för avsikt att bygga radhus på tomten, allt i enlighet med den befintliga detaljplanen.
– Vi har haft funderingar på de aktuella tomterna sedan vi blev färdiga med Västerpark. Och nu har vi kommit så långt att vi vill köpa marken för att bygga, säger Mikael Jönsson, VD för HSB Landskrona.

Dessa tomter vill Holding i Västerparken AB bygga på.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser