Annons

Fullsmäckad volleybollsöndag för Kronans tjejer

Kronans U18 lag som vann guld i en jätteturnering. I laget spelade Agnes Johannesson, Sanna Boskovic, Lykke Nilsson, Emilia Saxne, Patrycja Winiarska, Karla Filipovic och Jovana Kisic.
Foto: Privat.

I Svedala spelades den största U16/18 turneringen i volleyboll på många år, där totalt 28 tjejlag från Skåne och Danmark deltog. Turneringen var indelad i tre klasser och Kronan fanns representerade i gröna (lättaste) och svarta (svåraste) klasserna. 

Annons
 

I gröna laget var det debut i sexmannaspel för sex av de nio spelarna och samtliga nio har ett par år kvar i klassen. Laget spelade upp sig under dagen i takt med att alla blev varma i kläderna och fick avsluta med en härlig vinst.
-Här finns mycket utvecklingspotential och det finns även fler tjejer som knackar på dörren för att gå över till sexmanna, säger Marie Saxne coach och ungdomsansvarig i klubben och förklarar att man spelar fyrmanna upp till man är 14 år

I svarta laget spelade Kronans fyra yngsta damlagsspelare (födda 2002) tillsammans med tre yngre tjejer och här gick det långt över förväntan. Med fantastisk spelglädje och en riktigt vass högstanivå spelade laget hem hela turneringen Genom sex raka vinster.
– Våra 02:or imponerade stort men även de yngre tjejerna tog för sig och visade att trots att de har många år kvar i klassen fixar de att spela mot stort och bra motstånd. Framförallt spelade de helt respektlöst. 

Söndagen avslutades med damlagsmatch där topplaget RIG Falköping B stod för motståndet. RIG står för Riksidrottsgymnasiet och således består laget av Sveriges bästa ungdomar i gymnasieålder.

– Detta lät dock inte skrämma oss utan vi spelade riktigt bra och pressade dem. Första set kunde gått hur som helst, men RIG drog längsta strået och vann det med 26-24. Även andra och tredje set var jämna men gick till RIG med 25-22, 25-20. En klart godkänd match av oss, kanske rent av den bästa vi spelat, berömmer Marie Saxne trots nederlaget.

– Skillnaden mellan lagen är att RIG har fler vassa anfallsutvägar än vi, något som vi jobbar hårt på att förbättra. Detta var lagets femte match och hittills har det blivit 4 poäng. Kommande veckor väntar viktiga matcher där vi möter andra lag som också slåss för att hålla sig från nerflyttningsplatserna. Vi visar dock än en gång att vi kan pressa alla lag i vår hemmahall. Nästa helg är det upp till bevis på bortaplan då vi möter starka Göteborg och Jönköping. Minst tre poäng med hem är målet, avslutar volleybolleldsjälen.

Se tjejerna på hemmaplan
Nästa hemmamatch spelas lördagen den 24/11 klockan 18 i Borstahusen IH. Den dagen blir det volleyboll hela dagen i hallen, då Kronan arrangerar U15 turnering med start 09:00. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser