Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Klassisk bil under klubban

Alfa Romeo Spider från 1960 tillhör designklassikerna på bilfronten. På tisdag kan den bli din. Men den kostar.

Det finns en hel del väldigt exklusiva objekt som kommer att ropas ut på Skånes Auktionsverks onlineauktion på tisdag. Värstingen är en Alfa Romeo Spider med årsmodell 1960. Men det finns även klipp att göra för de som har en lite mindre plånbok.

Annons
 

Alfa Romeo Spider är en klassiker i fråga om design. På tisdag kommer en sådan att ropas ut på Skånes Auktionsverk.
– Det är en av de häftigaste bilarna som finns, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.

Utropspriset var satt till 80 000-100 000 kronor. Det tog dock inte lång tid innan denna gräns passerades. Med råge. I skrivande stund ligger budet på 380 000 kronor.
– Vi satte utropspriset medvetet lågt eftersom bilen varit avställd sedan 2014 och vi kan inte starta den. Men det är inget svårt att fixa. Skulle bilen vara i perfekt skick och kunnat köras direkt från platsen hade priset kunnat gå upp till en miljon kronor. Det är en sådan bil vi talar om, säger Joakim Karlsson.

Bilen är dock inte den enda klassikern sett till design.
– Vi har även två mycket fina fåtöljer designade av Mats Theseilus formgivna för Källemo. Theselius Rex tillhör det yppersta av skandinavisk design.

Finns det då inget för den lite mindre plånboken?
– Jodå, det har vi alltid, säger Joakim Karlsson och tipsar.
– Varför inte servera julmaten på orientaliska kinesiska tallrikar från 1700- och 1800-talet. Här kan man göra klipp. Jag tippar på att tolv tallrikar kommer att gå runt en tusenlapp. Och det härliga är att de går att diska i maskin. Det finns också uppläggningsfat, skålar och terriner till den som vill duka fram julmaten riktigt lyxigt. säger Joakim Karlsson.

Allt detta och mycket mer finns att beskåda på Skånes Auktionsverk på måndag klockan 13 till 19. Onlineauktionen startar tisdag 6 november klockan 18.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser