Annons

150 föreningsledare på träningsläger

Arkivbild från våren 2018 när Skåneidrotten arrangerade “Träningsläger för styrelsen”. Nu är det dags igen.
Foto: Andreas Feuk, Skåneidrotten

Veckoslutet 9-10 november samlas drygt 150 föreningsledare på Örenäs Slott i Glumslöv för utbildning, workshop och eget arbete föreningsvis. De 23 föreningsstyrelserna från olika delar av västra Skåne kommer bland annat att arbeta med ett utvecklingsområde inom ramen för idrottens Strategi 2025.

Annons
 

– Vi har god erfarenhet av konceptet “Träningsläger för styrelsen” och har genomfört det under ett antal tillfällen med bra uppslutning, säger Mia Andersson och Andreas Feuk, idrottskonsulenter på Skåneidrotten.
I år har intresset varit så stort att åtta föreningar hamnat på kölista till nästa tillfälle.

Fredagen inleds med en föreläsning av Emme Adébo på temat Nycklar till en sund barn- och ungdomsidrott, kopplat till värdegrundsfrågor och krishantering. Emme är f d sportchef i LUGI Handboll och numera verksamhetschef på Skånes Handbollförbund. På lördagen blir det workshop med dialog och utbyte mellan föreningarna kring idrottens så kallde utvecklingsresor som berör en ny syn på träning och tävling, den moderna föreningen, inkluderande idrott för alla, jämställdhet för en framgångsrik idrott och ett stärkt ledarskap.

– Det ska bli mycket kul och inspirerande för oss konsulenter på plats att få processleda föreningarna i deras utvecklingsarbete, avslutar Mia Andersson och Andreas Feuk.

Fakta:
Arrangör: Skåneidrotten (= Skånes Idrottsförbund + SISU Idrottsutbildarna Skåne)
Benämning: Träningsläger för styrelsen
Antal föreningsstyrelser: 23
Antal deltagare: 152
Antal medv personal, Skåneidrotten: 14

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser