35 elever ställer ut på Höstsalong

Det var många som hittade till Art Gallery Peter Plato på Kungsgatan på Kulturnatten. Och fler lär det komma på lördag då det är vernissage för Höstsalong 2018.
Det var många som hittade till Art Gallery Peter Plato på Kungsgatan på Kulturnatten. Och fler lär det komma på lördag då det är vernissage för Höstsalong 2018.

Det är dags för Höstsalong 2018 i Landskrona. 35 konstelever ställer ut sin konst i ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan 22 med start på lördag. Det är Elin Lindes elever som målar i Glasoramas lokaler som visar upp sin konst.

Eleverna, såväl nybörjare som etablerade elever, har haft fri tolkning att använda vilka motiv teknik och redskap. Alla målar på uppspänd duk i storlek 50×70 cm, liggande eller stående. Temat är höst ”Bild i Bild”.
– Det ska bli fantastiskt roligt. Här är så många som är jätteduktiga. Jag hoppas verkligen att Landskronaborna ger Höstsalongen en chans, säger Peter Plato, såväl gallerist som elev.

Eleverna som ställer ut är Anita Bengtsson, Catharina Hansson, Birthe Kjell Lind, Tord Svensson, Göran Rossling, Anne-Marie Kristoffersson, Sylvia Lundius, Essie Friman, Lisbeth Flood, Jenny Olsson, Mia Vaher, Susanne Nordengren, Sussi Ström, Jan Olsson, Satu Kiovukangas, Rosa Månsson, Gunilla Christensen, Agneta Wigström, Else-Marie Sandberg, Ingrid Fredriksson, Peter Plato, Carina Alfsdotter, Jenny Cerne, Liselott Landin, Annette Cerne, Bodil Möller Jakobsson, Hege Jönsson, Anette Elmgren, Kajsa Johannesson, Ann-Kristin Sarnik, Marie-Louise Assarsson, Emmie Helsmo, Anki Svensson, Annika Björne samt Monika Nordengren.

Vernissage äger rum på lördagen den 3 november mellan 11.00-16.00. Utställningen pågår till och med söndagen den 18 november.

Sussi Ström, Susanne Nordegren och hennes syster Monika Nordegren är tre av eleverna som ställer ut i årets Höstsalong.
Foto: Privat
Till arkivet