Annons

Liket lever – men inte mer trots bra match av BoIS

Det är inte mycket som pekar mot att BoIS spelar i superettan 2019. Men, uttrycket ”Liket lever” kvarstår. Efter oavgjort, 0-0 mot Eskilstuna så finns det en teoretisk chans. Det krävs dock att BoIS vinner de återstående två matcherna samt att Jönköping förlorar sina tre. Då avgör målskillnaden. Skulle BoIS klara detta väntar kval.

Annons
 

BoIS var dock inte sämre än Eskilstuna när lagen möttes på IP på fredagskvällen. De randiga hade ett flertal skapliga chanser innan Eskilstuna hade sitt första avslut på mål i minut 26.

Det ville sig dock inte riktigt för BoIS. I andra halvlek hade BoIS ett par riktigt vassa chanser men bollen ville helt enkelt inte i mål. Närmast var nog Sadat Karim och Monday Samuel som missade ett par gyllene lägen.

Vad som krävs nu är alltså att Gais vinner över Jönköping Södra på måndag.. Därefter måste BoIS vinna över Jönköping på lördag nästa vecka. I den sista omgången ska sedan BoIS besegra Örgryte på bortaplan samtidigt som Norrby lyckas betvinga Jönköping på bortaplan.

Det ser onekligen mörkt ut, men undrens tid är inte förbi. Och kan BoIS visa upp samma spel i de återstående omgångarna som de gjorde mot Eskilstuna så kan de ta sina poäng. Tyvärr ligger det dock inte i BoIS händer. Söderettan är mycket nära nu.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser