Annons

Debut för rutinerad musiker

Pierre Andersson Ek debuterar med egen musik på söndag.

Pierre Andersson Ek, eller kort och gott Pierre, har gjort och spelat musik till och i olika band så länge han kan minnas. Men på söndag är det dags för musikern att släppa eget för första gången.

Annons
 

Våren 2018 drabbades Pierre Andersson Ek av utmattningssyndrom. Livet tog tvärstopp. När vardagens stressfaktorer en efter en skalades av stod till sist en tom människa kvar. Tidigare spelade han i band som Bröder Glöder och Soulweeper men nu har han använt musiken för att hela sig själv.
– Så är det definitivt, säger han och berättar om hur han kom på att han skulle ge ut eget.
– Det var efter den kaotiska våren. Jag slutade i Soulweeper och var heltidssjukskriven. Jag började då plinka där hemma och det kändes bra. Det ena gav det andra och här är jag nu, säger Pierre Andersson Ek.

Debuten, som består av tre låtar, för tankarna till grupper som The Smiths, The Cure, samtidigt som den suger näring ur influenser som Tubeway Army och Ultravox.
– Men det är min egen musik. Och det kommer att bli mer längre fram. Jag funderar även på att sätta ihop en rockorkester så att vi kan komma ut och spela, avslutar Pierre Andersson Ek.

Noterbart är att Pierre Andersson Ek spelar samtliga instrument förutom trummor. Bakom dessa sitter Jesper Mårtensson.

EP:n Low! släpps på Spotify och iTunes söndagen den 28 oktober.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser