Annons
Fredagen den 21:e januari
2.2°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Gymnaster på läger i Kanada

Bild : Kamelia och Adriana, Dunavska, Meja Engdahl Petersson och Silvia Miteva. Bild 2
Meja Engdahl Petersson, Viktoria Ataol, Wilma Mårtensson samt Jenny Engdahl. Foto: Privat.

Meja Engdahl Petersson, Wilma Mårtensson och tränare Jenny Engdahl i Landskrona Kvinnliga GF har varit på ett internationellt träningsläger i Montreal, Kanada.  Inbjudan fick Landskronatjejerna genom den kanadensiska tränaren och arrangören till lägret, Viktoria Ataol.

Annons
 

– Viktoria har gästat Sverige i samband med landslagsläger och tränarutbildning. Då hon gjorde ett bra intryck på oss genom sin kunskap och sätt att förmedla denna bestämde vi oss för att åka till oktoberlägret, berättar Jenny Engdahl som sökte  och fick resestipendium via Bertil Sjöstrands fond på 6000:- till hjälp för kostnaderna.
– Än en gång tackar jag för detta.

Meja Engdahl Petersson, Wilma Mårtensson fick tillsammans med cirka 150 gymnaster från Kanada, Brasilien och Mexico
stifta bekantskap med några av världens mest kända tränare. Det var fyra intensiva dagar med träning från kl. 08:30 – 18:00.
– Flickorna har tränat handredskaps teknik, Apparatus Difficulties övningar, “omöjliga övningar”, balett och rotationsteknik för Adriana och Kamelia Dunavska, Silvia Miteva, Eliso Bedoshvili, Vera Nikolaieva och Viktoria Ataol, berättar Jenny Engdahl.

Därefter var det dags för “private sessions” för förbättringar i flickornas individuella tävlingsprogram.
– Där valde vi att att ta hjälp av Eliso Bedoshvili, som till vardags är tränare till Salome Pashava, Georgien och Adriana Dunavska som tränat Frankrikes trupp och individuella gymnaster till stora framgångar. Både Meja, Wilma och jag har lärt oss massor och fått inspiration till fortsatt träning.

Det var intensiva, smärtsamma, glädjande och framförallt oförglömliga dagar som avslutades med sightseeing och shopping i centrala Montreal.
– Nu ska alla nya ändringar och förbättringar sättas på plats inför kommande tävlingar. Det bör nog erkännas att vi inte riktigt är i fas ännu. Men det kommer, hoppas vi, avslutar Jenny Engdahl med ett leende.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser