Annons
Måndagen den 17:e januari
3°C 4.6m/s
Dagens namn: Anton, Tony

Noel överst på prispallen på Gran Canaria

Noel Berg från Landskrona överst på prispallen i Gran Canaria Open i taekwondo. Foto: Privat.

Landskrona Taekwondo Akademis Noel Berg har i helgen tagit guld i Las Palmas på Gran Canaria Open. Noel Berg åkte till Gran Canaria med Svenska Taekwondoförbundets ungdomssatsning , Swedish Challengers. Totalt nio ungdomar i från olika delar av Sverige har under en vecka haft träningsläger som avslutades med tävling.

Annons
 

Resultatet blev över all förväntan – 8 startande, 6 guld, 2 silver och tävlingens nästbästa lag.
–  Tilläggas skall då att den klubb som blev etta hade cirka 40 deltagare, säger Johan Berg, sportchef för Svenska Taekwondo Unionen.

Under veckan har de talangfulla svenska ungdomarna tränat tillsammans med spanska klubbar i Las Palmas. Nu stannar laget fram till onsdag 24/10 för att fortsätta att träna och njuta de sista dagarna av sol och bad.

Swedish Challengers är ett projekt finansierat av riksidrottsförbundet vars syfte är att skapa ett bättre underlag för rekrytering in i landslagen, samt att ge ledare och spelare i Sverige kunskap och verktyg för att bli mer konkurrenskraftiga både nationellt och internationellt. Svenska Taekwondoförbundet har som målsättning att ta fler medaljer vid internationella tävlingar under 2018-2024. Siktet är världstoppen inom 3-6 år.

Satsningen startade i januari 2018 och har under året haft fem samlingar och varit på två internationella tävlingar, senast i Warszawa på Polish Open  i september. Nu har laget ett U21-mästerskap och en landslagssamling kvar i Stockholm i december.
– Just nu sitter vi med planeringen inför nästa år, avslutar Johan Berg.

De svenska deltagarna och deras träningskamrater i Las Palmas.

Annons
Annonser
















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser